Fit50+ 2016

Binnen het project Gezond en Sterk op het Werk biedt de Universiteit Twente een sportaanbod voor medewerkers van 50 jaar en ouder. De Universiteit Twente acht het belangrijk dat je als medewerker gezond en vitaal blijft zodat je je werkzaamheden op een prettige manier voort kunt zetten. Door de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd is dit aspect nóg belangrijker geworden.

Om in te spelen op deze ontwikkeling heeft de UT in 2015, in samenwerking met het Sportcentrum en HR, het sportaanbod Fit 50+ ontwikkeld. Fit50+ is een aanbod speciaal voor de medewerkers van 50 jaar en ouder.

Het onderstaande sportaanbod start op 5 september 2016:


Aanmelden

Je kunt je voor onderstaande activiteiten aanmelden door een e-mail te sturen naar gezondensterk@utwente.nl o.v.v. Fit50+ inschrijving.

 

TAI CHI
Donderdag
8.00-9.00 uur
Dojo in het Sportcentrum

http://www.utwente.nl/sport/aanbod/sportoverzicht/catalogus/tai-chi-nl/tai-chi-nl-1.png


De aandacht en energie die het dagelijkse leven van ons vraagt op geestelijk en fysiek niveau is het afgelopen decennium fors toegenomen. Het resultaat is dat de mens steeds meer moeite krijgt om de balans in zijn leven te bewaren met in veel gevallen gezondheidsproblemen tot gevolg.

Tai chi helpt de mens om lichaam en geest te ontspannen zodat de energiehouding de kans krijgt om in balans te raken met als resultaat dat iedere lichaamscel wordt gevoed met de juiste hoeveelheid energie. Tai chi draagt op deze manier bij aan een samenleving met gezonde mensen die energiek in het leven staan.

Onderwerpen die in theorie en praktijk aan bod komen zijn:

-

Basisprincipes Tai Chi

-

Ademhalingstechnieken

-

Massagetechnieken

-

Voedingsadviezen

-

Lichaamsoefeningen

Les kan gevolgd worden zonder schoeisel (blote voeten/sokken) en anders gepast (binnen)schoeisel verplicht.

LET OP

Er zijn per cursus periode een vastgesteld aantal plaatsen beschikbaar voor Fit50+ deelnemers. Bij een hoger deelnemersaantal zal er met een wachtlijst voor de volgende periode gewerkt worden. Je ontvangt hier na inschrijving bericht over.

 

Tennis
Dinsdag 12.30-13.30 uur
Dinsdag 18.00-19.00 uur

 

Tennis behoort in de leeftijdscategorie 50+ bij de meest beoefende sporten. Tijdens dit uur ga je onder begeleiding van deskundige begeleiding werken aan zowel je conditie als techniek.

LET OP

De tennisles van 12.30 uur is uitsluitend Fit50+

De tennisles van 18.00 uur is een beginnersles met een mix van Fit50+, studenten en medewerkers

 

 

Fitness
Maandag 12.00-13.00 uur
Dinsdag 12.00-13.00 uur
Donderdag 12.00-13.00 uur

Onder begeleiding van een fysiotherapeut of ervaren fitness instructeur ga je (individueel of in een groep) in de fitness aan de slag. De training richt zich op de persoonlijke doelen die je wilt bereiken. Heb je lichamelijke klachten en wil je onder medische begeleiding komen sporten? Dan is dit de ideale gelegenheid.

 

Lunchwandelen/Sportief wandelen
Dinsdag

12.30-13.30 uur
Verzamelen: Centrale hal Sportcentrum

http://beeldbank.utwente.nl/beeldbank/pcache/10000/7d/UT03554_dae31.jpg

De lunchpauze is een ideale gelegenheid om samen met collega’s even de benen te strekken. Lunchwandelen is een zeer laagdrempelige activiteit en de Campus leent zich uitstekend voor deze sportieve wandeling.

 

Yoga en meditatie
Dinsdag
8.30-10.00 uur
Dojo in het sportcentrum

 

Yoga betekent eenheid van lichaam, geest en ziel. Het vergroot de algemene gezondheid, reduceert stress, verbetert concentratie en zorgt voor grotere flexibiliteit en lichaamssterkte. Daarnaast heeft het een gunstige werking op chronische pijn en vergroot het de zelfbewustheid van lichaam en geest.

Deze yoga les is een mix van Kunalini, Hatha en Ashtanga yoga. Het grootste deel bestaat uit traditionele Asthanga yoga uit Mysore, India. De les omvat ademhalingstechnieken (pranayama), houding (asanas) en meditatie (Dhyana).

Het is werken aan een verbeterde samenwerking tussen lichaam en geest. Het betreft zowel fysieke oefeningen alsook zelfbewustzijn van het lichaam en verruiming van de geest.

De meditatie combineert traditionele oosterse meditatie met westerse elementen, zoals visualisatie, geestelijke versterking en hypnose. Je voelt jezelf beter door verhoogde endorfine in het lichaam en je bouwt nieuwe neurale netwerken op in de hersenen waardoor je gelukkiger voelt en meer productief zult zijn.


LET OP

Er zijn per cursus periode een vastgesteld aantal plaatsen beschikbaar voor Fit50+ deelnemers. Bij een hoger deelnemersaantal zal er met een wachtlijst voor de volgende periode gewerkt worden. Je ontvangt hier na inschrijving bericht over.

Aanmelden

Je kunt je voor bovenstaande activiteiten aanmelden door een e-mail te sturen naar gezondensterk@utwente.nl o.v.v. Fit50+ inschrijving. Voor vragen over het aanbod kun je ook contact opnemen via dit email adres.