Vacature: observaties in peuterspeelzalen en kinderdagverblijven

Het Kohnstamm Instituut, de Universiteit van Utrecht en het ITS voeren een onderzoek uit naar de effecten van kinderopvang, peuterspeelzalen en voor- en vroegschoolse educatie op de ontwikkeling van kinderen. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

In dit onderzoek worden kinderen vanaf het begin van de voorschoolse voorzieningen tot aan het einde van het basisonderwijs gevolgd. Voorts wordt de kwaliteit van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in kaart gebracht, door middel van groepsobservaties.

Voor het uitvoeren van de observaties in peuterspeelzalen en kinderdagverblijven zoeken wij

Observatoren

voor de periode september 2010 – maart 2011

We zoeken mensen die voldoen aan de volgende eisen:

Ontwikkelingspsychologische of pedagogische/onderwijskundige achtergrond

-

Ervaring in de omgang met jonge kinderen

Goede communicatieve vaardigheden

-

Goed kunnen organiseren en zelfstandig afspraken kunnen maken

-

Zeer efficiënt en accuraat werken

-

Minimaal twee a drie dagen per week beschikbaar in de genoemde periode

-

Bereidheid om te reizen voor bezoek aan peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Het kan handig zijn om te beschikken over een auto (maar dit is geen voorwaarde).

Aan het uitvoeren van de observaties gaat een intensieve, gedegen training vooraf die onderdeel is van de sollicitatieprocedure. Wij zijn uitdrukkelijk op zoek naar mensen die gedurende een langere periode voor het onderzoek ingezet kunnen worden. Verdiensten: 15 euro bruto per uur, excl. reis- en telefoonkostenvergoeding

Als je geïnteresseerd bent, stuur dan een brief (e-mail) met kort CV, je motivatie voor deelname aan dit onderzoek en je eventuele ervaring als testleider/met jonge kinderen.

Anna Heurter

Kohnstamm Instituut

Plantage Muidergracht 24

1018 TV Amsterdam