Vacature postdoc Het Nederlands Kanker Instituut

Het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) zoekt voor

de afdeling Psychosociaal Onderzoek en Epidemiologie (PSOE) een

POSTDOC

36 uur

vacaturenummer 2010/116

Programma:

ACARE2MOVE is een programma bestaande uit 5 deelprojecten gericht op verbetering van de situatie van kankerpatiënten (patient empowerment) met name door middel van het stimuleren van fysieke activiteit en revalidatie.

De deelprojecten betreffen:

-

IT supported patient empowerment

-

Telemonitoring van kankerpatiënten na grote buik- en thoraxoperaties

-

Return to work

-

Cost benefit en cost effectiveness analyse

-

Implementatie van de landelijke revalidatie richtlijn

Alle deelprojecten moeten in de jaren 4 en 5 van het project tot implementatie in 10 ziekenhuizen leiden. Het programma en de projecten starten bij voorkeur uiterlijk per 1 november 2010.

De functie:

Als Postdoc bent u voor 0,4 fte actief met coördinatie werkzaamheden voor het totaalprogramma.

Er zijn diverse partners bij de verschillende projecten betrokken (UVA, IQ-healthcare, UTwente, RRD, Maxima Medisch Centrum, etc.).

Daarnaast bent u voor 0,6 fte actief binnen het deelproject ‘IT-supported patient empowerment’. Dit deelproject is gericht op literatuuronderzoek, technische en patiëntgerichte ontwerp- en testen, een praktische pilot van een interactieve “patient portal”. Vanaf het 4e jaar wordt implementatie in een tiental ziekenhuizen begeleid. Dit project is gericht op long- en borstkankerpatiënten.

In de interactieve portal wordt in elk geval een standaard nazorgplan, online quality of life- en klachten scores en fysische activiteitsscores ingebouwd en dient een patiëntgericht feedback systeem ontwikkeld te worden. Ook de in een ander deelproject te ontwikkelen telemonitoring voor longpatiënten dient te worden ingebouwd.

Wat vraagt het NKI-AVL?

-

Achtergrond in sociale-, gezondheids- of communicatiewetenschappen

-

Ervaring in onderzoek op het gebied van patiëntenvoorlichting en/of –communicatie, survivorship care en IT-projecten

-

Uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden

-

Voldoende technische en methodologische achtergrond

Wat biedt het NKI-AVL?

Het betreft een dienstverband voor een periode van 5 jaar. Het salaris voor een postdoc bedraagt minimaal € 2.619,00 en maximaal € 3.495,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek, overeenkomstig FWG functiegroep 55, afhankelijk van opleiding en ervaring. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO ziekenhuizen. Naast deze arbeidsvoorwaarden biedt het NKI-AVL een uitstekende werksfeer in een gespecialiseerd ziekenhuis. Niet voor niets stonden wij in 2009 in de top 25 van beste werkgevers.

Eerst meer weten?

Voor nadere informatie kunt u onze website bezoeken of contact opnemen met Prof. Dr. Wim H. van Harten, w.v.harten@nki.nl of 020-512 2860.

U wilt meteen solliciteren?

Uw sollicitatiebrief en curriculum vitae, kunt u als bijlagen toevoegen aan het webformulier (zie onderstaande link). Na het verzenden van het formulier zult u dan spoedig een reactie van ons ontvangen.

Alléén als bovenstaande webformulier door onverwachte technische redenen niet ingevuld kan worden, kunt u uw schriftelijke sollicitatie met curriculum vitae sturen naar het e-mailadres work@nki.nl met vermelding van het vacaturenummer in de onderwerpregel van de e-mail of in de sollicitatiebrief.