Spellingcheck, SPSS of Word nodig?

Goedkope laptop aanschaffen

Hiervoor kun je (meestal aan het begin van het studiejaar) bij het Notebook Service Center van de ICT-Service (ICTS) terecht: www.utwente.nl/icts/nsc.

Veelgebruikte progamma’s

De ICTS biedt ook verschillende programma’s aan voor studenten een medewerkers. Studenten van GW kunnen bijvoorbeeld Office 2007 (Engelse versie) downloaden, SPSS of andere in het onderwijs gebruikte programma’s. Verder vind je ook een lijst met gratis programma’s, die je op internet kan downloaden. Voorbeeld: The Gimp – Een gratis programma dat qua functies op Photoshop lijkt. De door de ICTS en de faculteit ter beschikking gestelde programma’s kun je downloaden via www.utwente.nl/icts/nsc.

Andere progamma’s/besturingssystemen nodig?

Kijk dan op www.surfspot.nl. Dit is een website die samenwerkt met de meeste Nederlandse universiteiten en hogescholen en programma’s voor studenten zeer voordelig kan aanbieden. Je kan hier met je studentennummer inloggen om bijvoorbeeld de Nederlandse spellingcontrole voor office 2007 te kopen. (De Nederlandse spellingcontrole is ook op alle computers in Cubicus geïnstalleerd. Vooral Duitse studenten wordt aangeraden, deze dan ook voor het inleveren van een opdracht altijd te gebruiken!)