Professor Seydel op Lowlands University

Professor Erwin Seydel (docent en onderzoeker bij de opleidingen Communicatiewetenschap en Psychologie) geeft op 23 augustus een gastcollege tijdens Lowlands. Hij zal spreken over de therapeutische mogelijkheden van robots.

Seydel spreekt over ‘tijd voor nieuwe techniek’. Hij laat zien dat moderne technologie en robotisering ons kunnen helpen de toekomst met een roze bril tegemoet te gaan. Volgens Seydel moeten we niet teveel vasthouden aan ouderwetse testen met labratten en proefkonijnen, maar op consult gaan bij robodoc! Pratende computers.

Erwin Seydel is een veelzijdig wetenschapper. Hij is hoogleraar Toegepaste Communicatiewetenschap en geeft bij de opleiding Psychologie leiding aan de masterprogramma’s Veiligheid en Gezondheid en Geestelijke Gezondheidsbevordering.

Tijd/locatie: Zondag 23 augustus, 12.15 – 13.00 uur Erwin Seydel in de Echo-tent, waar de hele Lowlands University van 21 t/m 23 augustus 2009 plaats vindt. Het volledige programma is te vinden op www.coolpolitics.nl

NB: Het complete persbericht van de UT over dit onderwerp staat op http://www.utwente.nl/nieuws/2009/juli/seydelcool.doc.