Numerus Fixus en BSA bachelor Psychologie 2011-2012

Volgend studiejaar geldt voor alle bacheloropleidingen Psychologie in Nederland een numerus fixus. Dus ook voor onze bacheloropleiding gaat dit vanaf volgend studiejaar gelden. Er is een maximum aantal van 350 studieplaatsen. De afgelopen jaren waren er gemiddeld 250 eerstejaars studenten daarom is de kans op toelating nog steeds erg groot.

Verder heeft de bacheloropleiding Psychologie, met ingang van het komende studiejaar (2011/2012), het voornemen om een Bindend Studie Advies( BSA) in het eerste jaar van de bachelor in te voeren (vanaf september 2011). Psychologie doet dan mee aan de UT pilot, die nu al bij een aantal UT-opleidingen gehouden wordt. Dit houdt in dat studenten die beginnen met de bacheloropleiding Psychologie in september 2011 in het 1e studiejaar iets meer dan de helft van alle vakken (35 EC) moeten behalen. Lukt dat niet dan moet een student na het 1e jaar stoppen met de bacheloropleiding Psychologie. Ze kunnen dan een studie gaan zoeken, die beter bij hen past.