Nieuwe UT-portal gelanceerd: UTstart.nl

vrijdag, 29 jan 2010 11:27 | Door: Jorik Heins

Speciaal voor de studenten van Universiteit Twente is een nieuwe startportal ontwikkeld. Vanuit de portal www.utstart.nl kunnen studenten eenvoudig inloggen op alle systemen van de Universiteit Twente. Via dezelfde portal kan tevens een eigen startpagina worden ingedeeld met bijvoorbeeld de buienradar, het laatste nieuws en allerlei zoekfuncties.

De nieuwe portal is ontwikkeld door het Enschedese bedrijf Marketingman samen met studenten van de UT. “Wij hebben de wensen en de knowhow van studenten gebruikt om de portal optimaal af te stemmen op de behoeftes van studenten. Maar ook voor niet-studenten is de portal een ideale zelf indeelbare startpagina.” Aldus Jorik Heins van Marketingman.

De nieuwe portal sluit aan bij de nieuwe huisstijl van de Universiteit Twente. De artistieke ‘universele vormen’ uit de huisstijl komen echter niet terug in de startportal. Studenten hebben aangegeven dat de ‘universele vormen’ zorgden voor afleiding, wat niet ten goede kwam van de overzichtelijkheid van UTstart.nl. Bekijk zelf de nieuwe portal via www.utstart.nl