Veranderingen in de bachelor BSK 2012-2013

Beste student Bestuurskunde,

Veranderingen curriculum

In het academisch jaar 2012-2013 zijn er geen echte wijzigingen in de curricula voor de bachelor bestuurskunde. De enige verandering is dat Wetenschapsvisies en Ethiek voortaan in het Engels zal worden gedoceerd.

Van sommige vakken is de naamgeving in het studieprogramma verbeterd zodat deze gelijk is aan de naam in Osiris. Dat is natuurlijk geen inhoudelijke verandering en ook de vakcode is gelijk gebleven.

Doorstroom naar master

Zoals je waarschijnlijk al hebt begrepen is de harde knip ingevoerd. Je moet dus je bachelor volledig afhebben voor je aan de master mag beginnen. Zie je er van komen dat je afstudeert aan de bachelor maar ook nog een laatste tentamen doet in augustus, meld je dan op tijd bij je studie-adviseur. We moeten er namelijk voor zorgen dat dit laatste werk op tijd is nagekeken voor de deadline van 1 september. Meer info over de harde knip.

Communicatie

Soms willen we belangrijke informatie met jullie delen. Voor een vak / cursus / module is dat makkelijk: dan is Blackboard de aangewezen plek. Voor andere belangrijke onderwerpen, zoals de harde knip is het veel lastiger. Als we mail gebruiken komt het niet gegarandeerd aan, als we het op de website zetten (welke? waar?) ziet niet iedereen het. We hebben daarom bij MB besloten dat we dat gaan doen via de onderwijsmededelingen, die je onder andere op de studentportal vindt.

Door een gadget te maken kun je de aankondigingen van afstudeercolloquia indien gewenst uitzetten. Zo zie je gemakkelijk en snel alles wat wij denken dat belangrijk is voor je. Zie daarvoor deze handleiding.

Ik wens je een hele plezierige vakantie en voor zo meteen: Succes met de voortgang van je studie.

Martin de Nobel

Opleidingscoördinator Bestuurskunde, Public Administration & European Studies