Zie Werken bij de UT

Universiteit Twente zoekt Young professionals

Kom werken aan dé internationale peopele-first universiteit én word klaargestoomd voor een topfunctie

TOPTALENT PROGRAMMA

Wil jij jouw energie, vernieuwende inzichten en aanpak inzetten om de meest ondernemende universiteit van Nederland, verder te ontwikkelen? Wil je meewerken aan een innovatie- en cultuurverandering binnen deze organisatie? Dan zoeken we jou! Als trainee bij faculteiten en bij beleidsdiensten van de Universiteit Twente (UT) denk en werk jij mee aan projecten in de dienstverlening aan onze studenten, onderzoekers en docenten van de universiteit én word je klaargestoomd voor een topfunctie, eventueel binnen de universiteit.

Wat ga je doen in dit traineeship bij de UT?

Tijdens het traineeship, van twee jaar, rouleer je twee keer tussen verschillende bedrijfsonderdelen (bijv. HR, Campus & Facilitair Management, Strategie & Beleid) en/of faculteiten (bijv. Engineering Technology of Bahavioural, Management & Social Science) binnen de UT. Projecten gedurende jouw traineeship variëren dan ook; van het bedenken, uitwerken en implementeren van nieuwe initiatieven, het meewerken aan beleidsplannen tot het verbeteren van bestaande processen. Door jouw scherpe blik en frisse aanpak, is de UT in staat om vernieuwende inzichten en ideeën toe te passen in haar bedrijfsvoering.

Om je een beter beeld te geven bij wat opdrachten kunnen inhouden lees je hieronder twee voorbeelden van opdrachten.

  • Product & Service Development Support voor Public Private Partnerships

    Binnen SBD Impact Development ondersteun je ons bij het ontwikkelen van onze producten en diensten voor interne en externe stakeholders. SBD Impact biedt ondersteuning aan externe partners en aan docenten en ondersteunend personeel binnen de universiteit bij het ontwikkelen van duurzame impact gedreven publiek-private samenwerkingen (PPS). Je ondersteunt bij het verder ontwikkelen, standaardiseren en implementeren van onze producten en diensten voor onze interne en externe stakeholders in samenwerking met andere UT-diensten en faculteiten. Denk hierbij aan tools en sjablonen voor PPS-businesscases, account- en portfoliomanagement, trainingen en rondetafelgesprekken in publiek-private samenwerking (Impact Academy), CRM, contractmanagement en het verzamelen van Business Intelligence op PPS. De ontwikkeling van deze producten en diensten verbinden en verbinden verschillende UT-units bij het realiseren van de UT Shaping 2030-strategie.

  • International Affairs and Mobility, faculteit BMS

    Internationalisering is een belangrijk onderwerp op de UT. Bij BMS groeien we in het aantal internationale studenten en ook in de inkomende en uitgaande uitwisselingsstudenten. Daarnaast is de faculteit sterk betrokken bij enkele van de UT International Strategic Partnerships. Voor BMS vertaal je de nieuwe UT-internationaliseringsvisie naar een beleid en een plan van aanpak voor de faculteit. Oriëntatie op de faculteit, verbanden leggen, informatie verzamelen, een plan voor de werkwijze opstellen, het project opzetten en draagvlak creëren.

Naast je eigen opdracht bij een dienst of faculteit zul je samen met je collega Young Professionals werken aan een gezamenlijke opdracht voor de UT in het kader van Shaping 2030, de nieuwe strategie.

HOE ZIET HET ONTWIKKELPROGRAMMA ERUIT?

Naast de opdrachten die je uitvoert voor jouw opdrachtgever zit je natuurlijk niet stil. Je volgt namelijk ook een ontwikkelprogramma dat door de UT zelf wordt uitgevoerd. Dit is een intensief programma dat je samen met de andere trainees volgt. Dit stelt jou in staat om het maximale te halen uit zowel jouw professionele als persoonlijke ontwikkeling.

In de twee jaar dat jouw traineeship duurt besteed je vier uur per week aan jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Je gaat aan de slag met trainingen gericht op het verkrijgen van vaardigheden die jij in jouw werkzaamheden binnen de UT en je verdere loopbaan nodig hebt, maar ook jouw persoonlijke ontwikkeling komt uitgebreid aan bod. Zo heb je regelmatig gesprekken met een mentor en een coach. Daarnaast volg je samen met jouw collega Young Professionals ook intervisie-bijeenkomsten, waarin je reflecteert op je opdracht en de vraagstukken die je onderweg tegenkomt.

Sergej van Holland, Finance trainee
“Ik wilde mezelf verder ontwikkelen”
Sergej van Holland, Finance trainee

Na afloop kun je als young professional bij de UT blijven, indien er op dat moment een passende mogelijkheid is. Dit is echter niet het uitgangspunt. Gebruikelijk is dat je na het Young Professional programma bij een andere organisatie aan de slag gaat om bredere ervaring op te doen. Om te zorgen dat de stap naar een nieuwe functie goed kan worden gezet is loopbaan oriëntatie onderdeel van het laatste deel van het ontwikkelprogramma. Zie hieronder de eerste aanzet van de leerlijn die tijdens het traineeship nog verder ontwikkeld wordt.

  • Voorbeeld Leerlijn