Combineer wetenschappelijk onderzoek met verschillende onderwijsmodules tijdens een tweejarig PDEng programma.

Een PDEng (Professional Doctorate in Engineering) programma is een tweejarig post-Master's designerprogramma aan de Universiteit Twente. Deze PDEng programma’s leiden in samenspraak met het bedrijfsleven mensen op die in staat zijn hoogwaardige, creatieve en vernieuwende ontwerpen te maken voor complexe ontwerpersvraagstukken met een multidisciplinair karakter. De Universiteit Twente biedt 4 PDEng Post-Master programma’s aan:

Onderwijs en praktisch ontwerpen

De PDEng programma’s combineren wetenschappelijk onderzoek in een industriële context met onderwijsmodules uit een breed scala aan onderwerpen. Daarbij ligt de focus sterk op technologisch ontwerpen. Gedurende de twee jaar volg je een combinatie van onderwijs (~50%) op de UT of mogelijk andere kenniscentra, en voer je een uitdagende ontwerpopdracht (~50%) uit bij een organisatie. Tijdens het ontwerptraject worden de door de trainee verworven kennis en vaardigheden direct omgezet in technologische innovaties.

 PDEng of PhD?

Ondanks dat zowel de PDEng als de PhD postacademische titels zijn, is de PDEng meer praktisch georiënteerd en is het meer gefocust op de behoeften van de industrie (en minder op de wetenschap).

De drie grootste verschillen tussen de PDEng en PhD zijn:

  • Een PDEng programma heeft een duur van 2 jaar, waar een PhD traject 4 jaar duurt.
  • Een PDEng trainee is nauw verwant met het bedrijfsleven/industrie, een PhD met de Universiteit.
  • De focus bij de PDEng ligt op (technologisch) ontwerpen, waar de focus van de PhD op wetenschap ligt. Beschikbare PDEng-plaatsen vind je onder vacatures.Indien er geen vacatures zijn voor de PDEng waarin je geïnteresseerd bent, dan is het mogelijk om een open sollicitatie te versturen, zodat wij je kunnen toevoegen in onze database.