Na het afronden van een master, kun je kiezen voor een carrière in de wetenschap in de vorm van een promotietraject.

Dit houdt in dat je vier jaar lang diepgaand onderzoek doet in een specifiek onderzoeksgebied. Een integraal onderdeel daarvan bestaat uit het schrijven van je dissertatie, en ter afsluiting van je promotietraject zal je jouw onderzoek presenteren en verdedigen. Nadat je je promotietraject succesvol hebt afgerond, krijg je de titel van doctor (dr.) toegekend.

In tegenstelling tot veel andere landen zijn de meeste promovendi betaalde medewerkers, al dan niet in directe dienst van de universiteit. Sommige promovendi komen naar Nederland met een internationale beurs. Als aanvulling op de reguliere PhD-vacatures die op de vacaturesite van de UT staan, biedt Twente Graduate School meerdere geïntegreerde master- en PhD-programma’s aan.

Het leven van een PhD-STUDENT

Bekijk hieronder het verhaal van de inmiddels gepromoveerde dr. Frederik Vos. Hij geeft je inkijk in zijn dagelijkse werkzaamheden als PhD-student.

P-NUT NETWERK

Om ervaringen met elkaar uit te wisselen en contacten op te doen zijn promovendi bij de UT verenigd in het P-NUT netwerk. Dit netwerk overschrijdt de grenzen van faculteiten, afdelingen en zelfs universiteiten door promovendi met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen om hun ervaringen met elkaar te delen en elkaar te helpen groeien en efficiënter te worden in hun werk.

Ontdek de verschillende programma's en trajecten: