Zie Vacatures

Business Intelligence Team Lead (0,8-1,0 fte)

De Universiteit Twente heeft de visie en ambitie om slim in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de wereld. Dit geldt voor onderwijs, onderzoek, valorisatie en internationalisering. Wij moeten hiervoor onze manier van werken aanpassen en intelligentie toepassen op alle relevante data en informatie vanuit de buitenwereld, maar ook op data vanuit de processen van onderwijs, onderzoek, valorisatie en internationalisering.

Om de visie en ambities op het gebied van Business Intelligence te realiseren wordt een BI-team gevormd. Dit team gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de totstandkoming van stuurinformatie voor het management van de UT, vanuit een klantgerichte insteek. Wil jij hierin een leidende en regisserende rol vervullen? Solliciteer dan snel! 

De dienst ‘Strategy & Policy' (S&P) ondersteunt het College van Bestuur van de UT bij het formuleren, vormgeven, monitoren, en bijsturen van de strategie. De belangrijkste aandachtsgebieden van S&P zijn: onderwijs, onderzoek & valorisatie en internationalisering. Het cluster Policy, Data & Analytics (PDA) van S&P houdt zich bezig met Business Intelligence. Dit cluster ontsluit en abstraheert data en levert diverse informatie en adviezen in de vorm van business intelligence ter ondersteuning van het College van Bestuur (CvB) en de faculteiten. 

Het cluster PDA werkt nauw samen met de andere clusters van S&P. Het nieuw te vormen BI-team bestaat uit ongeveer 6 mensen en moet een spin in het web gaan vormen tussen diverse domeinen en proces eigenaren van de UT. Het team pakt strategische vraagstukken interactief op vanuit een verbindende rol om een optimale en integrale ondersteuning te kunnen bieden.

Functieomschrijving

Voor de aansturing van het nieuw te vormen BI-team zijn we op zoek naar een teamspeler, met een open, communicatieve houding, met respect voor bijdragen vanuit uiteenlopende disciplines en domeinen. Je bent in staat om een team te mobiliseren en te enthousiasmeren, klantgericht te werken, bewust door te vragen en daarmee de benodigde stuurinformatie en impact voor de UT te realiseren.

Als teamleider speel je een belangrijke rol in de procesregie van Business Intelligence op de UT en weet je feilloos de brug te slaan tussen techniek en de business. Je hebt een duidelijke visie op Business Intelligence en stuurinformatie. Om het BI-team dagelijks te kunnen leiden beschik je over uitstekende organisatorische vaardigheden t.a.v. het beheersen van processen, organiseren van overleggen en het bewaken van overzicht en deadlines. Je bent resultaatgericht, durft initiatieven te nemen, analytisch en inventief. Daarnaast heb je een klantgerichte houding en vind je het leuk om in een team te werken.

  • Je voert de procesregie op de totstandkoming van stuurinformatie op de UT. Je stemt hierbij af met het hoger management van de UT en geeft advies over KPI’s en het meetbaar maken van beleid.
  • Je stimuleert samenwerking, coördineert de dagelijkse werkzaamheden binnen het team en de projecten, je werkt met diverse klanten om de processen te verbeteren voor het verwerven van data en aggregeren van informatie in samenwerking met collega’s uit de diensten en faculteiten van de UT.
  • Je ondersteunt het UT beleid op een integrale wijze bij strategische ontwikkelingen en beleidsmonitoring voor het College van Bestuur en diverse adviesorganen
  • Daarnaast rapporteer je aan het hoofd Policy, Data & Analytics over de voortgang van je projecten en adviseer je op het gebied van optimalisatie van Business Intelligence op de UT en de samenwerking met andere eenheden.

Profiel

  • Je beschikt over academisch denk- en werkniveau, (bijvoorbeeld opleiding econometrie, wiskunde of bedrijfskunde) met aantoonbare ervaring met het domein van Business Intelligence of Data Science en analytische vraagstukken.
  • Je hebt affiniteit met hoger onderwijs en ervaring met het werken in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving,
  • Je hebt affiniteit met projectmatig werken (ervaring met scrum / agile methoden),
  • Je beschikt over sterk persoonlijk leiderschap en zelf startend vermogen,
  • Je beschikt over goede vaardigheden in Nederlands en Engels (minimaal C1 niveau),
  • Je bent organisatiesensitief, tactvol, vasthoudend, besluitvaardig, stressbestendig, flexibel en samenwerkingsgericht.

INFORMATIE EN SOLLICITATIE

Voor informatie over deze vacature kan contact opgenomen worden met drs. N.J.C. (Nicole) Letteboer, Hoofd Policy, Data & Analytics via telefoonnummer 053 – 489 3541.
Opvragen van referenties en/of een assessment kunnen onderdeel uitmaken van de procedure.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 3 december.
De tweede ronde vindt plaats op 12 december.

Belangstelling voor deze functie kunt u tot en met 15 november 2019 kenbaar maken door uw sollicitatiebrief, voorzien van een actueel CV, te sturen via onderstaande link naar het sollicitatieformulier

Ons aanbod

Het betreft een functie voor 32-38 uren per week, in eerste instantie voor de periode van 2 jaar.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 5.656,- bruto per maand (schaal 12) bij een voltijds dienstverband.
De UT biedt een inspirerende, uitdagende, flexibele en duurzame omgeving om in te werken. Daarnaast wordt een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden geboden, zoals een dertiende maand, Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden, een breed pakket aan interne opleidingsmogelijkheden en de mogelijkheid om thuis te werken.

De organisatie

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over zes faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

De dienst Strategy & Policy (S&P) is verantwoordelijk voor de voorbereiding, formulering en ondersteuning van het instellingsbeleid van de Universiteit. Het beleid wordt in afstemming met faculteiten, instituten en de overige diensten vormgegeven. De dienst S&P houdt zich bezig met de beleidsvelden onderwijs, onderzoek, internationalisering en valorisatie.

Business Intelligence Team Lead (0,8-1,0 fte)
Klik hier om te solliciteren