Zie Alle vacatures

Gezocht: simulatiepatiënten (vrijwilligerswerk)

Invloed van corona op sollicitatieproces
Technische Geneeskunde Technische Geneeskunde is een opleiding aan de Universiteit Twente. Technisch geneeskundigen zijn werkzaam in de gezondheidszorg, waar zij nauw samenwerken met medisch specialisten en diverse andere disciplines. Zij hebben direct contact met patiënten, bijvoorbeeld omdat zij met behulp van technologische toepassingen diagnostisch onderzoek verrichten, een (deel)operatie uitvoeren e.d. Goed kunnen communiceren met anderen, zowel met collega's als met patiënten is dus van essentieel belang. Om studenten hierin te trainen, werkt er bij Technische Geneeskunde een enthousiaste groep docenten, ondersteunende staf en simulatiepatiënten. Door de groei die de opleiding doormaakt, zijn we steeds op zoek naar nieuwe simulatiepatiënten.

Functieomschrijving

Wat is en doet een simulatiepatiënt? Een simulatiepatiënt is iemand die getraind wordt om een patiënt te spelen. Simulatiepatiënten worden ingezet bij het onderwijs en bij de toetsing van studenten. Simulatiepatiënten geven studenten in de eerste drie jaar van hun opleiding zo de kans om hun communicatievaardigheden te oefenen in een veilige en gecontroleerde omgeving. In die drie jaar leren studenten een volledig consult te voeren, inclusief lichamelijk onderzoek van het bewegingsapparaat, de longen, het hart en de reflexen. Simulatiepatiënten spelen niet alleen een rol, maar geven de student ook feedback: zij geven aan hoe ze het consult als patiënt hebben beleefd.

Profiel

U bent geschikt als simulatiepatiënt wanneer u beschikt over de volgende eigenschappen:

  • u kunt zich inleven in patiëntrollen
  • u kunt passend inspelen en reageren op de toepassing van (gespreks)vaardigheden door de student
  • u kunt feedback geven aan de hand van de feedbackregels en vanuit de beleving als patiënt
  • u bent enthousiast
  • u bent betrouwbaar en komt afspraken na.

Daarnaast verwachten we van simulatiepatiënten het volgende:

  • u bent een aantal dagdelen per jaar beschikbaar voor sessies met de studenten
  • u bent bereid zich thuis voor te bereiden op de rollen die u per e-mail ontvangt
  • u bent bereid deel te nemen aan trainingen
  • u bent bereid zich lichamelijk te laten onderzoeken
  • u woont in (de omgeving van) Enschede.

Ons aanbod

Simulatiepatiënt is vrijwilligerswerk. Op basis van uw beschikbaarheid delen we u een aantal dagdelen per jaar in. Hiervoor krijgt u een onkostenvergoeding.

Daarnaast verzorgen we twee keer per jaar een training gericht op feedback en acteervaardigheden. 

Solliciteren
Wanneer u interesse heeft, kunt u uw motivatiebrief en c.v. mailen naar Esmeralda Wouters, secretaresse simulatiepatiënten op: simulatiepatienten-tnw@utwente.nl 

Voor verdere inlichtingen kunt u contact opnemen met drs. Annelies Lovink, coördinator simulatiepatiënten, tel: 053-4892979. Nieuwe simulatiepatiënten zijn altijd welkom, u kunt het gehele jaar door solliciteren!

Helaas is het voor personeel van de Universiteit Twente niet mogelijk om op deze functie te solliciteren.

De organisatie

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over zes faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek. 

Binnen de faculteit Technische Natuurwetenschappen van de Universiteit Twente zijn ongeveer 700 medewerkers en ruim 1100 studenten betrokken bij onderwijs en onderzoek op de gebieden chemie, processen, materialen, optica en bio- en vloeistoffysica. De onderzoekers verrichten, veelal deel uitmakend van onderzoeksinstituten, onderzoek dat nationaal en internationaal in hoog aanzien staat. De faculteit werkt intensief samen met industriële partners en onderzoekers in binnen- en buitenland en verricht veel onderzoek voor externe opdrachtgevers en financiers. Een krachtige stimulans gaat uit van de vele jonge onderzoekers die als promovendus en postdoc innovatief onderzoek verrichten.

Gezocht: simulatiepatiënten (vrijwilligerswerk)
Klik hier om te solliciteren