Zie Vacatures

Medewerker processen en systemen / key-user student informatie systemen

Functieomschrijving

Binnen de dienst Centre for Educational Support (CES) worden de activiteiten gebundeld die erop gericht zijn het UT-onderwijs nog beter, flexibeler en efficiënter te maken. Binnen deze dienst stroomlijnt de afdeling Student Affairs and Services (SAS) de processen rondom aanmelding, diplomawaardering, inschrijving, collegegeld inning, visum aanvraag en huisvesting van (aankomende) bachelor-, master- of uitwisselingsstudenten.

Als medewerker processen en systemen van de studentinformatiesystemen (met name OSIRIS) ben je samen met je collega key-users verantwoordelijk voor een efficiënte inrichting van deze SIS-en en vervul je een onmisbare spilfunctie tussen het dagelijkse werk van de gebruikers van de systemen en de IT. Je kent de systemen goed en hebt kennis van de administratieve processen in de keten van toelating tot en met inschrijving en diplomering van studenten. Je ondersteunt de gebruikers van het systeem. Je bent altijd op zoek naar efficiëntie en verbetering. Verbeterpunten kun je vertalen naar de inrichting van de SIS-en. Doordat je goed luistert, ben je je bewust van verschillende belangen die daarbij kunnen spelen. Je werkt met drie andere key-users in een team. In dit team zijn taken verdeeld maar heerst een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast werk je nauw samen met de functioneel beheerders van de CES-afdeling Information Management. 

Werkzaamheden

 • Voorbereiden, analyseren, ontwerpen, beheren en evalueren van onze administratieve processen in de verschillende systemen. Je houdt hierbij rekening met interne en externe wet- en regelgeving en bestaande procedures. Proceswensen vanuit de eindgebruikers kun je vertalen in systemen.
 • Aanspreekpunt voor de aanmeld- en inschrijfprocessen binnen SAS voor studentinformatiesystemen als Studielink, Roomspot, Mobility online en OSIRIS. Als contactpersoon fungeren bij complexe problemen en eventuele calamiteiten tussen de gebruikers en functioneel beheer;
 • Deelnemen aan verbeter- en implementatieprojecten rond Studielink, OSIRIS, Roomspot en Mobility Online.
 • Deelnemen aan gebruikersoverleggen m.b.t. informatiesystemen binnen en buiten de UT.
 • Initiëren en aansturen van het testen van nieuwe releases van systemen.
 • Aanmaken en verstrekken van overzichten en rapportages voor managementinformatie m.b.v. Business Objects en het versturen van mailingen.
 • Deelnemen aan verschillende projecten.

Profiel

 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding en/of een HBO-werk- en denkniveau;
 • Je beschikt over een analytisch vermogen en bent daarmee in staat om situaties te ontleden en informatie in hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Je krijgt onderlinge verbanden snel inzichtelijk en weet adequaat tot de kern van een vraagstuk te komen;
 • Je houdt van puzzelen en bent niet bang om dingen uit te proberen;
 • Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen en participeert hierin actief;
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in de Engelse en Nederlandse taal.
 • Je schept plezier uit het ondersteunen en enthousiasmeren van collega’s en bent daarin zeer vaardig;
 • Relevante werkervaring (b.v. als functioneel beheerder of key-user) en affiniteit met administratieve processen;
 • Verantwoordelijkheidsgevoel en een dienstverlenende instelling zijn belangrijk in deze functie. Daarnaast beschik je over probleemoplossend vermogen, ben je flexibel, positief ingesteld en werk je gestructureerd en accuraat. Je kunt zowel goed zelfstandig werken als in teamverband.


INFORMATIE EN SOLLICITATIE

Voor nadere inlichtingen kun je contact opnemen met mw S.D.E. Oolhorst, hoofd Student Affairs and Services, telefoon (053) 4892121, email S.D.E.Oolhorst@utwente.nl of mw A. Tool, teamleider Student Affairs and Services, telefoon (053) 4891885, email A.Tool@utwente.nl.

Je kunt tot en met 17 november 2019 uitsluitend solliciteren door middel van de onderstaande link naar het sollicitatieformulier, vanzelfsprekend dient je sollicitatie voorzien te zijn van een actueel CV en motivatiebrief.

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving voor 32 uur (0,8 fte) per week, in eerste instantie voor de periode van een jaar met uitzicht op verlenging. Je salaris bedraagt afhankelijk van de hoeveelheid relevante werkervaring minimaal € 2.579,- en maximaal € 3.445,- bruto per maand bij een voltijdsaanstelling van 38 uur per week.

Wat bieden we jou nog meer?

 • Een bruisende, groene campus.
 • Een warm welkom van circa 30 enthousiaste en betrokken collega’s die samenwerken om (aankomende) studenten zo goed mogelijk door het proces van toelating tot inschrijving en diplomering te leiden.
 • Een boeiende baan in een multiculturele omgeving met internationale contacten
 • De mogelijkheid om een expert te worden op jouw vakgebied.
 • Een mooie omgeving met ruimte voor ontspanning door gratis te sporten of een lunchwandeling te maken en daarnaast voldoende eetgelegenheden.

De organisatie

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over vijf faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.
 
Het Centre for Educational Support (CES) verzorgt alle studieondersteunende activiteiten van de Universiteit Twente. Deze activiteiten omvatten ander andere studiebegeleiding en -voorlichting, registratie van diploma’s, studievoortgang en roostering. Voor alle aandachtsgebieden geldt dat steeds verbindingen worden gezocht binnen en buiten de universiteit.

Medewerker processen en systemen / key-user student informatie systemen
Klik hier om te solliciteren