The Securers - lezingenserie
Vrijdag 30 september, 19.00 uur tot 23.00 uur
Dometent, Oude Markt 

Ook al leven wij in een uiterst veilig land, gevaar ligt altijd op de loer. Een overstroming, aardbeving of windhoos kan zomaar toeslaan. En wat zou er gebeuren als een cyberterrorist het internet weet plat te leggen? Wist je dat hackers de signalen van je autosleutel kunnen kopiëren om ‘m zo te stelen? Gelukkig wordt er ook veel gedaan om de wereld veiliger te maken, zo kan nanotechnologie de politie helpen om cold cases op te lossen. Vier experts vertellen over hun uitdagingen op het gebied van veiligheid.

Tijdschema

De lezingenserie wordt twee keer gehouden, de eerste serie begint om 19.00 uur, de tweede serie begint om 21.00 uur.

19.00 en 21.00 uur. Prof.dr.ir.ing. Frank Leferink (UT/EWI): Frank is expert op het gebied van elektromagnetisme en houdt zich bezig met ‘carhacking’. Hij werkt ook bij Thales.
19.15 en 21.15 uur. Prof.dr. Aiko Pras (UT/EWI): Aiko is specialist in cybersecurity en staat stil bij de vraag wat er zou gebeuren als het internet wordt platgelegd.
19.30 en 21.30 uur. Dr. Norman Kerle (UT/ITC): Norman houdt zich bezig met disaster management: bij grote natuurrampen brengt hij met drones de schade in kaart. (Lezing in Engels.)
19.45 en 21.45 uur. Dr. Jaap Knotter (Saxion): Jaap is lector Advanced Forensic Technology en ontwikkelt nieuwe technologie om de opsporing bij misdrijven en ongevallen te verbeteren.

Dit is een speciale aflevering van het Science Café Enschede. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de 7-koppige stampende ska-band Ciska de Rat.