Bouw je eigen Goldberg-machine

Het Pre University programma van de Universiteit Twente (Pre-U) organiseert exclusief voor haar partnerscholen een activiteit die het creatieve brein zeker zal stimuleren! Dit doen we in ‘Battle of the Partnerscholen’.

Goldberg-machine

In teams bouwen de middelbare schoolleerlingen (5/6 vwo) hun eigen Goldberg-machine. Een Goldberg-machine is een machine die een kettingreactie tot stand brengt door één deeltje te laten bewegen, de rest volgt automatisch. Een bekende vorm van een Goldbergmachine is Domino Day. De leerlingen krijgen allerlei soorten materiaal en uitleg over bepaalde verbindingen waarmee ze de Goldberg-machine kunnen laten lopen. De machines worden beoordeeld door een echte jury en de winnaars kunnen rekenen op een leuke prijs.

Deze activiteit is voor vwo-leerlingen die creatief zijn en affiniteit hebben met techniek en het bouwen van dingen. Iedere partnerschool van Pre-U mag één team van max. vier leerlingen inzenden. Voorwaarde is dat deze leerlingen 5 of 6 vwo zitten.

Aanmelden

Alle informatie is te vinden in de brochure. Deze battle staat gepland voor vrijdag 30 september, van 12.00 tot 15.00 uur in de dometent op de Oude Markt in Enschede. De inschrijving is inmiddels gesloten.