Sponsoren

Twente Science Quiz

Quizmasters: Dennis & Valerio

Huygens engineers

Huygens Engineers voert R&D werk uit voor klanten op het gebied van werktuigbouwkunde, mechatronica en fysica/stromingsleer. Het bedrijf levert Open Innovation en Lean Innovation op ingetogen wijze: goed werk, snel en betaalbaar, en met flexibele aansturingsmogelijkheden. Klanten zetten Huygens het meest in voor projecten waar de termijn tot marktintroductie 1 à 2 jaar is, met kaders die vaak geleidelijk-aan scherper worden naarmate een project vordert. Het werk gebeurt in huis; er is geen detachering. Eind 2013 begonnen met 3 man, werken er nu 12 man waarvan 1 gepromoveerde, 7 Masters en 4 Bachelors.

 Men werkt soms in meerdere projecten tegelijk. De werksfeer is informeel en resultaatgericht. Ieder project is een kans om te leren op het gebied van techniek, qua rekenwerk en op het gebied van proces. Omdat het bedrijf R&D verricht voor meerdere bedrijven, maar het werk wel zelf doet, biedt het werk zowel afwisseling als diepgang. Huygens heeft bewezen haar klanten tevreden te kunnen stellen met zowel eenvoudige als ambitieuze projecten. Klanttevredenheid staat centraal, omzetgroei komt pas ver daarna.

Huygens Engineers versnelt de levering en de realisatiemogelijkheden van innovatie bij klanten. Bij sommige klanten is versnellen niet de kern, maar wordt het eerder verbetering, flexibilisering, ontzorging of juist het verlagen van (indirecte) kosten. Huygens werkt nu o.a. aan verbetering van voortstuwers van superjachten door middel van thermische analyse en EEM. Daarnaast ontwerpen wij getijdestroomturbines met o.a. geavanceerde (deels in-house ontwikkelde) vermoeiingsmodellen. In de voedselmiddelen industrie werken wij aan geavanceerde productiemachines voor interne transportsystemen, aan makkelijk toepasbare CFD modellen voor het voorspellen van koelgedrag en vele andere technische projecten. Als voorbeeld testen wij nu in house experimentele snijmethodes met extreem dunne messen in kunststoffen.


http://www.huygens-engineers.nl/