Hoopte hij met zijn vorige album Lines nog bescheiden een plekje te veroveren in muziekland, inmiddels is Niels Geusebroek daar een vaste waarde. Met monsterhits als Year Of Summer en Take Your Time Girl plús een berg awards op zak.

Niels begon op jonge leeftijd met pianospelen en pakte iets later de gitaar. Op de middelbare school richtte hij met een klasgenoot de band Silkstone op. Hij werd ‘per ongeluk’ zanger: “Als er op dat moment iemand was geweest die dat beter kon, was dat waarschijnlijk de leadzanger geworden.” In de jaren erna ontwikkelde Niels zich verder op zijn nieuwe instrument. Met succes: Silkstone bracht twee albums uit, scoorde twee Top 40-noteringen en drie 3FM Megahits. Na het uiteenvallen van de band in 2009 werd Niels gevraagd voor de audities voor The Voice Of Holland. Hij besloot mee te doen om zichzelf als soloartiest in de kijker te spelen en bereikte de halve finale. Het programma werd gezien door dj Wildstylez. Ze maakten samen de single Year Of Summer, die alle records verbrak.

Nét toen Niels overwoog een derde single van zijn album uit te brengen, werd hij door Radio 538-dj Ruud de Wild gevraagd voor een speciale uitdaging. Nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood was zwanger van haar tweede kindje; kon hij misschien een leuk liedje maken op de hartslag van het ongeboren kind? Het resultaat is bekend. Take Your Time Girl, een prachtig nummer dat ieders hart deed smelten, kwam keihard binnen. Binnen een paar dagen stond Take Your Time Girl bij iTunes op één. Niels’ eerste echte solohit was een feit, en hoe.