Corporate NL - Organisatie

De Universiteit Twente viert in 2016 haar 55e verjaardag. Het thema van dit lustrumjaar: ‘University of Impact. Making a difference’. Dit thema komt terug in verschillende grote evenementen activiteiten die in 2016 op de agenda staan, van de alumnidag in april tot de Dies Natalis in november. Het onderzoek en onderwijs in Twente heeft gevolgen hebben voor de maatschappij. Daar zijn we trots op en in 2016 laten we dat meer dan ooit zien.

Bekijk hieronder het programma.

Alumnidag: 15 april 2016

Dé gelegenheid voor onze alumni om kennis te updaten, de campus te herontdekken en oude studievrienden te ontmoeten.Ruim 40.000 alumni vertegenwoordigen wereldwijd de Universiteit Twente. De alumnidag op vrijdag 15 april 2016 is het moment om elkaar opnieuw te ontmoeten. Alumni geven hun carrière een boost door een masterclass te volgen bij hun opleiding, laten zich inspireren door de interessante gasten in het centrale programma en praten bij met bekenden uit hun studietijd. De campus is te bezichtigen en uiteraard is er ook gelegenheid voor een ‘ouderwets’ gezellig feestje bij de oude vereniging. Kortom: Kennis, Inspiratie en Nostalgie!

INSCHRIJVING is mogelijk vanaf februari. Meer info: www.utwente.nl/alumnidag

Apollo lustrumshow: zomer 2016

Toneel-, dans- en muziekfestijn van cultuurkoepel Apollo dat aan het eind van het collegejaar plaatsvindt. Atmosferische locatie: de vijver met het Torentje van Drienerlo op de campus. Multidisciplinair voorstelling van de verschillende culturele verenigingen van de UT, die elk hun gedeelte van het verhaal invullen vanuit hun eigen discipline. Niet alleen voor UT’ers, maar voor heel Twente!
De exacte datum volgt.
Meer info: www.apollo.utwente.nl/
Interview UT Nieuws met regisseur Michael Thomas.

Student Union Huiskamerfestival: zomer 2016

De Student Union organiseert een Huiskamerfestival op de sportvelden op de Campus. Onze studenten verhuizen hun (woon)kamers een dag lang naar de sportvelden en dat zorg voor een bijzondere beleving. In deze interactieve woonkamers in de open lucht halen zij het beste in elkaar naar boven.
De exacte datum volgt.

CuriousU: 14-23 augustus 2016

CuriousU is een unieke combinatie tussen een summer school en een festival. Afgelopen augustus veranderde de campus van de UT al in een bruisend festivalterrein en die succesformule herhalen we in 2016.
CuriousU kende afgelopen jaar een kleine tweehonderd deelnemers, die afkomstig waren uit 28 landen, waaronder Brazilië, Japan, Australië en de VS, en 74 onderwijsinstellingen. De deelnemers kwamen af op het aansprekende concept, dat uniek is in de wereld. Onze eigen studenten en medewerkers laten ook dit jaar aan deze toekomstige UT-ambassadeurs zien op welke manier wij het verschil maken.
Meer info: www.utwente.nl/curiousu

Opening Academisch Jaar: 5 september 2016

De opening van het academische jaar van de UT zal in het teken staan van ‘University of Impact. Making a difference.’ Medewerkers en studenten zijn van harte uitgenodigd voor het interessante programma met een (inter)nationale topspreker.
Meer info volgt.

Twente Science Night: 30 September 2016

Op vrijdag 30 september bruist de binnenstad van Enschede opnieuw van de creativiteit en inspiratie tijdens de tweede editie van de Twente Science Night van de Universiteit Twente.
Tijdens de Twente Science Night, onderdeel van het landelijke Weekend van de Wetenschap, toveren we het Enschedese stadscentrum om tot locatie waar veel te doen, zien en beleven is op het gebied van wetenschap en technologie. Afgelopen jaar, met als thema ‘Celebrate the Light’ lieten bezoekers zich inspireren tijdens programmaonderdelen als lezingen en demo’s in de Grote Kerk, een expositie, pubquiz, ‘dineren in het donker’ en ‘gamen op de kerk’.
Het thema in 2016 heeft betrekking op Safety & Security. We dagen je uit mee te denken over dit event, ideeën zijn van harte welkom!
Meer info: www.utwente.nl/twentesciencenight

Week van de Inspiratie: 21 t/m 25 november 2016

De Week van de Inspiratie daagt onze gemeenschap uit na te denken over fundamentele problemen in ons leven. De onderwerpen die we verkennen variëren van fundamentele wetenschap en technologie, tot wie we zijn, wat we belangrijk vinden, hoe we onze samenleving organiseren en waarom we doen wat we doen.  In de Week van de Inspiratie verwelkomen we exceptionele sprekers met verschillende achtergronden die hun publiek kunnen verassen. Je bent van harte welkom in november.
Meer info: www.utwente.nl/weekvandeinspiratie

DIES Natalis: 25 november 2016

Traditioneel gevierd als academische plechtigheid en in dit lustrumjaar groter van opzet. Rector Ed Brinksma neemt afscheid en een prominente hoogleraar van de Universiteit Twente geeft een inspirerende lezing. Ook worden er eredoctoraten uitgereikt en vindt het senaatsdiner in ‘galastijl’ plaats.
De Universiteit Twente viert op vrijdag 25 november 2016 de 55ste Dies Natalis in gebouw De Waaier.
Meer info: www.utwente.nl/dies