Evenementen & Plechtigheden

Mythbuster Jamie Hyneman bezoekt de UT

op Vrijdag 10 en zaterdag 11 maart 2017

Jamie Hyneman ontving in 2011 een eredoctoraat van de UT. Hyneman is vooral bekend van het televisieprogramma MythBusters, waarin populaire mythen worden getest op hun geloofwaardigheid. Van 10-13 maart vereert hij de UT met een bezoek.


Meld je nu aan!
en kom op vrijdag of zaterdag naar de college tour met Jamie Hyneman
Aanmelden

Programma zaterdag 11 maart


11.00 - 12.00 uur

College Tour met Jamie Hyneman (locatie Waaier)

12.30 - 15.00 uur

Open Huis (locatie Designlab)

Meld je hier aan! VOL! Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. Er zal een livestream beschikbaar zijn. 

Op zaterdag 11 maart om 11.00 uur geeft Hyneman een College Tour lezing voor het algemeen publiek (gebouw de Waaier). Ook alumni en hun kinderen zijn welkom. Aansluitend volgt om 12.30 uur een Mini Open Huis in het Designlab. Daar is een interactief programma samengesteld met demonstraties en experimenten die gebruik maken van de nieuwste technieken op het gebied van wetenschap. Het Open Huis is voor iedereen, van jong tot oud, die een kijkje in de keuken van de Universiteit Twente wil nemen. Voor het Open Huis en de lezing zijn 800 kaarten beschikbaar.

Tijdens het Open Huis zijn er diverse restauratieve voorzieningen aanwezig. Het restaurant The Gallery is open (alleen PIN-betalingen) en er staan diverse eetkraampjes door het DesignLab verspreid (alleen contante betalingen).

Op vrijdag 10 maart is er een speciaal programma voor studenten en medewerkers van de UT.

Programma vrijdag 10 maart


13.00 - 14.15 uur

College Tour met Jamie Hyneman (locatie Waaier)

14.15 - 14.45 uur

Meet and Greet met studenten, aansluitend bezoek designlab

Meld je hier aan. VOL! Het is helaas niet meer mogelijk om je aan te melden. Er zal op zaterdag een livestream beschikbaar zijn. 

Op vrijdag bezoekt Jamie het University College Twente (ATLAS) waar studenten een uitdagend programma voor hem hebben samengesteld. Na de lunch wordt de eredoctor door VWO-scholieren, studenten en medewerkers aan de tand gevoeld in een speciale College Tour-setting. Jamie Hyneman is maker in hart en nieren. De dag wordt daarom afgesloten in het UT Designlab, het platform voor multidisciplinaire samenwerking en creativiteit, dat zich richt op onderwijs en onderzoek in ‘design research’.

Over Jamie

Jamie Hyneman (1956) maakte samen met Adam Savage (1967) ongeveer 248 afleveringen van Mythbusters. Meer dan 1.000 mythes werden bevestigd of juist ontkracht. Met spectaculaire experimenten onderzochten ze sterke verhalen, die soms verrassend genoeg waar bleken te zijn. Zo is een olifant inderdaad bang van een muis en kan een drugstest positief uitpakken na het eten van maanzaadbrood. Dankzij hun humoristische benadering wisten zij wereldwijd een miljoenenpubliek te interesseren voor wetenschap, technologie en het uitvoeren van experimenten.

Hyneman heeft onder meer gedoceerd aan de Academy of Art University in San Francisco en is honorary lifetime member van de California Science Teachers Association.

Hyneman die eerder duiker, kapitein en betoninspecteur was, geeft wereldwijd voordrachten op universiteiten en is eigenaar van M5 Industries een bedrijf gespecialiseerd in speciale en visuele effecten voor films.