Entrepreneurial Day

Keynote door Peter Wennink

Peter Wennink
President and CEO, ASML

Peter Wennink is sinds 1 juli 2013 President and CEO van ASML. In 1999 kwam hij bij ASML als Executive Vice President, Chief Financial Officer en lid van het bestuur. Wennink heeft een achtergrond in Finance and Accounting en werkte onder andere ook voor Deloitte Accountants. Uitgebreide informatie over Peter Wennink staat op de website van ASML.

Over ASML

ASML is een Nederlands hightechbedrijf en de belangrijkste leverancier van machines voor de halfgeleiderindustrie, in het bijzonder steppers en scanners, die worden gebruikt bij het maken van chips. Het hoofdkantoor staat in Veldhoven, waar zowel research and development als assemblage in cleanrooms plaatsvindt. Het bedrijf heeft 60 vestigingen in 14 landen met meer dan 19.000 medewerkers en meer dan 10.000 patenten. In 2017 boekte ASML meer dan € 9 miljard omzet en ruim € 2 miljard winst. Meer informatie over ASML is te vinden op hun website

inspiring pioneerS

ASML is tot op de dag van vandaag bij uitstek een succesvol pionier. Keer op keer moet het bedrijf het schijnbaar onmogelijke doen om concurrerend te blijven op het gebied van halfgeleider chips. In zijn keynote deelt Peter Wennink onder andere zijn visie op de afgestudeerde van de toekomst en de samenwerking tussen universiteiten en bedrijven.