Voetgolf is een spel dat geschikt is voor vele verschillende groepen. Van jong tot oud, man en vrouw en voor mensen met of zonder conditie. Het is een perfecte activiteit voor een bedrijfsuitje, familiedag, vrijgezellenfeest of als teamuitje, waarbij de deelnemers ook nog eens kennismaken met prachtige campus.

Waar er voorheen bij de actieve leden activiteit van v.v. Drienerlo de holes nog met pionnen, cornervlaggen en fietsbanden werd uitgezet, zou een echt voetgolf parcours op de UT er als volgt kunnen uitzien:

  • 16 holes verspreid over de campus met afstanden variërend van 40 tot 200 meter
  • Stoeptegels met nummer dat de startlocatie aangeeft
  • Verharde, ondiepe (+- 10 cm) kuil als hole
  • Scoreformulier met aantal ‘pars’. Papier of digitaal (Campus app)
  • Plattegrond / looproute Papier of digitaal (Campus app)

Idealiter wordt de mogelijkheid om te voetgolfen gratis aangeboden. Op deze manier zouden ook groepen kinderen kunnen spelen op het terrein van de UT. Het benodigde materiaal (voetballen, scoreformulier en plattegrond) kan men ophalen bij de portier van het Sportcentrum tegen inlevering van een sleutelbos als borg.

In de meer commerciële variant moet een groep per deelnemer betalen om gebruik te mogen maken van de baan. Dit zou gecoördineerd kunnen worden vanuit de Campus Company.