Dit projectvoorstel is gebaseerd op het projectvak getiteld 'living and working tomorrow' en gaat over de ontwikkeling van concepten en idee├źn op de toekomst gericht. Het vormt een onderdeel van de opleiding Creative Technology.

Het idee is om voor studenten een 'playground' te realiseren, waarin letterlijk naar leven en werken gekeken kan worden, op de campus; een 'Temporary Residential Area on Campus (TRAC) waar gebouwd, gewerkt en ge-experimenteerd kan worden met bijvoorbeeld open source woningontwerp: http://opensourceecology.org/wiki/CNC_Shelter of http://www.wikihouse.cc/

Het Human Touch aspect in een dergelijk project is groot, zeker wanneer studenten er voor willen gaan, en daadwerkelijk een aantal weken op een zelfontworpen plek willen wonen en werken. De gebruikte technieken zullen een mengeling tussen High Tech en Low tech zijn. Van zelf energie opwekken met zonnepanelen en CNC + 3d print gefabriceerde huizen tot de ultieme low end (WC en douche, keuken).

Het tijdelijke karakter heeft veel voordelen. Ter inspiratie dient het verslag van 'de Tostifabriek', een tijdelijke installatie/manifestatie in Amsterdam waar op een havenkade een graanveld, koeien, varkens, kaasmakerij etc. werden neergezet (tijdelijk) teneinde tosti's te maken (om vervolgens na 9 maanden de boel weer netjes af te breken en schoon te maken want het punt was gemaakt, de kennis, ervaring en wetenschap opgedaan en gedeeld.