Onlangs werd bekend in de pers dat spin off bedrijf SCI sports, gevestigd in de Gallery een nieuw innoverend analyse systeem heeft ontworpen. Hiermee is SCI sports in de testfase al bezig bij Heracles Almelo. Vervolgens is contact gezocht met SCI sports en een bijeenkomst georganiseerd met onder meer de directeur facilitair bedrijf a.i. en het hoofd eenheid Campus a.i.

Alle partijen zijn enthousiast om dit systeem te testen op wellicht een nieuw kunstgrasveld op de UT. SCI sports werkt al samen met diverse faculteiten op de UT om hun systeem te optimaliseren.

Het systeem werkt als een MRI scan over een veld. Daarnaast is gezichtsherkenning ook een belangrijk onderdeel in het systeem. Het systeem kan gebruikt worden in de toekomst met sportanalyse maar ook om mensen in stadions te herkennen ( geweld in stadions) en matchfixing op te sporen. Daarnaast is in het systeem buitenspel herkenning en hawk eye al achterhaald.

Met de EK vrouwen 2017 in het Arke Stadion in aantocht en gebruik van diverse partijen zoals het ROC sport en bewegen is een test Locatie op de Living Lab smart Campus een unieke mogelijkheid aangezien hier ook externe partijen kunnen testen en meten. SCI sports wil graag samen met de UT dit systeem testen en ontwikkelen op de UT en zou graag een presentatie geven over de vele technische mogelijkheden.