Projecten eerste call 2016

natuurlijk of kunstmatig blauw licht in collegezalen

Dit project heeft als doel om studenten beter te laten studeren door het gebruik van de juiste verlichting in collegezalen. In veel collegezalen word op dit moment gebruik gemaakt van gelig (gezellig) licht. Dit is geen natuurlijk licht en is daardoor niet optimaal bij het studeren.

Door het gebruik van natuurlijker (witter) of blauw licht kan de concentratie van studenten verbeterd worden.

In de oosthorst, noordhorst, westhorst en zuidhorst zijn er veel collegezalen waar in minimale mate natuurlijk licht binnen komt. De lichten die er hangen stralen 'normaal' geelachtig licht uit. (Ideaal als je verder wil slapen na een kort nachtje) Met name de studenten die er ook een actief studentleven hebben (waar ik zelf ook onder val), kunnen echter in de collegezaal wel wat blauw licht gebruiken om het melatoninegehalte op een lager pitje te krijgen. Het gebeurt namelijk bijna elk college wel dat er iemand of meerdere mensen aan het slapen zijn. Dus voor levendige slimme studenten op de campus zou er wel wat meer natuurlijk licht of kunstmatig blauw licht binnen mogen komen in die collegezalen.