Projecten eerste call 2016

Hightech kunstproject op de campus

Het idee is om een ontwerper als Daan Roosegaarde met studenten een groot hightech/kunstproject op de campus te laten doen. Het resultaat moet uiteraard in de fysieke omgeving van de campus zichtbaar worden. Roosegaarde is vanwege zijn heel brede manier van denken beslist een inspirator voor onze studenten. Zo’n project kan technisch/wetenschappelijk ook heel uitdagend zijn, en kan prima gecombineerd worden met het TOM-onderwijs. Zijn lichtgevende snelweg en glowing in the dark-fietspad bijvoorbeeld zijn multidisciplinair en interessant voor uiteenlopende disciplines: van natuurkunde, chemie en elektrotechniek tot informatica en industrieel ontwerpen.

Om Roosegaarde te financieren kunnen sponsors aangetrokken worden die hun naam aan het project verbinden. Roosegaarde staat garant voor spectaculaire projecten die wellicht ook internationaal de aandacht zullen trekken.