Escape rooms zijn ruimten vol pittige puzzels, die de bezoeker moet zien op te lossen om de ruimte weer te kunnen verlaten. Studenten van de studievereniging Inter-Actief (Informatica) willen tussen 11 en 29 april 2016 twee zeecontainers plaatsen op het Onderwijs & Onderzoekplein op de campus. Alle medewerkers en studenten kunnen in die periode de uitdaging aangaan van het oplossen van alle puzzels die de studenten hebben bedacht. ‘Think like Turing’ is het motto, naar de Britse wetenschapper die de Duitse Enigmamachine kraakte in de Tweede Wereldoorlog. Behalve het bedenken van de slimme puzzels en programmatuur spelen er ook vragen rondom regelgeving en logistiek: aan welke voorwaarden moet zo’n evenement voldoen? Interessant is ook de vraag of het gedrag van deelnemers in de escape room onderwerp van onderzoek kan zijn voor psychologen.