Living Smart Campus

UT start Living Smart Campus

Campus als 'living lab' met zes pilotprojecten

Wat is er nodig om de campus van de Universiteit Twente nog beter te benutten als ‘living lab’, met experimenten waarin de campusgebruikers een hoofdrol spelen? UT-studenten en -medewerkers zijn uitgedaagd om met ideeën te komen voor de Living Smart Campus. Uit 50 inzendingen zijn zes pilotprojecten geselecteerd: van gezondheidsmetingen door ‘Healthy Heroes’ tot een competitie voor de meest energiebewuste studentenflat.

De campus, als compacte samenleving, leent zich uitstekend voor experimenten. Elke dag werken en studeren er duizenden mensen, een deel van hen woont en recreëert er ook. Vernieuwen, experimenteren en pionieren hoeft niet alleen in de laboratoria en collegezalen plaats te vinden, de campus zélf kan ook als aanjager dienen voor nieuwe ontwikkelingen. Living Smart Campus betekent: wetenschappelijk uitdagende projecten die maatschappijgericht zijn en spraakmakend. Het zijn geen naar binnen gerichte projecten: bij voorkeur doen externe partijen mee, zodat de blik van buiten naar binnen is gericht. Zes pilotprojecten zijn toegelicht met pitches in het DesignLab, de multidisciplinaire ontwerpomgeving van de UT.