Huisstijl

Templates & downloads

Wil je jouw presentatie of verslag voorzien van de huisstijl? We hebben een aantal templates voor je klaar gezet. Zit het template voor jouw middel er niet bij, neem dan even contact op met de afdeling Traffic

Merkarchitectuur

De huisstijl bestaat uit het logo, het universum aan elementen, het kleurenpalet, de vlakverdeling en het gebruik van beelden. Hier vind je de uitleg van de merkarchitectuur.

Download Merkarchitectuur

Logo University of Twente

Hier kun je het logo van de Universiteit Twente downloaden in verschillende bestandsformaten, voor zowel drukwerk/print alsmede online versies.

Download UT-logo

Logo Instituten

Hier kun je het logo van de Instituten downloaden in verschillende bestandsformaten, voor zowel drukwerk/print alsmede online versies.

Download UT-Digital-Society-Institute-logo

Download UT-MESA-Institute-logo

Download UT-Techmed-Centre-logoUniversum Elementen

De huisstijl van de UT bestaat uit een universum die weer uit verschillende elementen is opgebouwd. Het universum en elementen zijn niet vrij beschikbaar maar deze kun je aanvragen bij de afdeling Traffic van Marketing & Communicatie.

Kleurenpalet UT en Instituten

Hier kun je het kleuren palet van de Universiteit Twente downloaden.

Download UT kleurenpalet

Certificaten voor Seminar of cursus

Wil je na een seminar, cursus, het afronden van een vak of masterclass de deelnemer voorzien van een certificaat van deelname? De afdeling Traffic heeft hiervoor een generiek template ontwikkeld waarmee je in een handomdraai een certificaat kunt ontwikkelen.

Welke stappen moet je ondernemen om de certificaten te ontwikkelen

  1. Download de template 
  2. Vul de voor gedefinieerde velden in met betreffende informatie en switch in certificaat of certificate voor de Nederlandse of Engelstalige variant
  3. Sla het ingevulde certificaat op
  4. Je kunt vervolgens deze certificaten inprinten op voorgedrukt papier. Deze kun je bestellen via traffic@utwente.nl
E-mail handtekening

Je kunt jouw verstuurde e-mails vanuit het UT-account uiteraard ondertekenen met een standaard handtekening. We hebben een voorbeeld voor je gemaakt die je kunt gebruiken, met een aantal speciale afbeeldingen die je kunt toevoegen aan je handtekening. 

Download:
Voorbeeld handtekening

Afbeelding: University of 40.000 alumni


Afbeelding: CuriousU


Afbeelding: Mind blowing Open Days


Afbeelding: Award-Winning Entrepreneurs

Bekijk de uitleg van Outlook over hoe je de e-mailhandtekening kunt aanmaken.

Organogram University of Twente

Download het organogram van de Universiteit Twente als PDF.

Download het organogram van de Universiteit Twente in verschillende bestandsformaten voor  drukwerk, internet en office programma's.

Postertemplates (A0 - A1 - A3)
Templates for Thesis-omslagen etc.

Onderstaande kun je een zipbestand downloaden met diverse varianten voor omslagen, deze verschillen qua element(kleur), achtergrondkleur en de ruimte voor informative:

  

  

Varianten omslagen

Latexvarianten omslagen

Word-template binnenwerk
Bureaublad achtergronden

     

Onderstaand kun je een zip bestand downloaden met diverse bureaublad achtergronden in 2 verschillende resolutie.

Bureaublad achtergronden

Briefpapier sjabloon

Om je briefpapier te voorzien van de stijl van de UT kun je werken met ons sjabloon. Hiervoor dien je een snelkoppeling te maken op je laptop of desktop om vanuit daar het sjabloon te kunnen openen. Hoe dat werkt wordt toegelicht in de instructies.

Let op: dit werkt alleen op windowsmachines!

Instructies

De snelkoppeling naar het sjabloon staat op \\ad.utwente.nl\UT\Huisstijl. Kopieer deze snelkoppeling naar een locatie op je PC/laptop naar keuze (bijvoorbeeld het bureaublad). Door dubbel te klikken op de snelkoppeling wordt het sjabloon geopend en wordt het invulscherm getoond. Let op! Deze link is alleen te openen via Internet Explorer.

Snelkoppeling naar briefsjabloon

EERSTE KEER OPENEN VAN SJABLOON

Afhankelijk van de beveiligingsinstelling (Macro beveiliging ‘High’ of ‘Medium’) wordt bij de eerste keer openen van het sjabloon een beveiligingswaarschuwing gemeld. Selecteer hier het vinkje ‘Macro’s die afkomstig zijn van deze bron, altijd vertrouwen’ en klik hierna op ‘Macro’s inschakelen’.

Let op!Wanneer de macro beveiligingsinstelling op ‘Very High’ is ingesteld, werkt het sjabloon niet. Neem in dat geval contact op met de 

Servicedesk ICT (LISA) helpdesk, 5577.


Beveiligingswaarschuwing toestaan macro’s

Bekijk hier de gehele instructies voor het gebruik van het briefsjabloon.