Twente Alumni Lezingen

Enschede – Michel Versluis en Jeroen Wissink

Twente Alumni Lezingen
Bestel hier je kaarten via onze ticketshop!

Microdruppels: waarnemen en ondernemen

Michel Versluis en Jeroen Wissink zoeken de verbinding tussen wetenschap en praktijk op in hun lezing over bubbels. Sinds 1999 is Michel Versluis werkzaam aan de Universiteit Twente, waar hij sinds 2013 hoogleraar bij de vakgroep Physics of Fluids is. Hij is gespecialiseerd in het ontwikkelen van high speed imaging techniques om het gedrag van microdruppels tot op de nanoseconde vast te leggen. Jeroen Wissink studeerde Elektrotechniek aan de Universiteit Twente en is een echte ondernemer. Zo stond hij aan de wieg van de start-ups Nanomi en Medspray. Zijn huidige bedrijf U-Needle maakt silicone micro naalden waarmee vaccinaties, medicijnen of esthetische behandelingen pijnvrij kunnen worden toegepast.  

Samen zullen Michel en Jeroen inzoomen op de wereld van de microdruppels, waarbij wordt gekeken naar de verschillende technieken om de microdruppels waar te nemen en de (medische) toepassingen van deze druppels. Onderzoek naar microdruppels wordt o.a. gebruikt voor het verbeteren van echografie en de afgifte en opname van medicijnen. Maar ook het in kaart brengen van alledaagse mysteries, zoals het gedrag van shampoo dat uit de fles vloeit, draagt bij aan verbeteren van medische toepassingen van vloeistoffen. 

Deze lezing vindt wegens omstandigheden helaas niet plaats op donderdag 5 april. Een andere datum zal binnenkort bekend worden gemaakt.