UTAlumni NetwerkNieuwsTHT reünie 2019

THT reünie 2019

"Wij studeerden niet, wij waren student!". Onder dat motto werden vrijdag 29 november 2019 herinneringen opgehaald aan de Technische Hogeschool Twente (THT). Voor ruim 200 alumni (jaargangen 1964 – 1986) was het een gezellig weerzien met elkaar en de veranderde campus. Onder leiding van de energieke alumnus Bart Peeters Weem werden herinneringen opgehaald aan de studententijd op de campus. Centraal stond vertier, dat naast het studeren natuurlijk ook onderdeel was van het studentenleven. 

Rondleiding en reünie
Voor veel alumni begon de dag met een stevige wandeling over de campus. Studenten leidden de alumni rond langs oude en nieuwe gebouwen en de oude studentenflats. De alumni wisten de feiten van de studenten goed aan te vullen met verhalen van vroeger, voor beide generaties was het dus een leervolle ochtend. Na een warm welkomstwoord door Mirjam Bult, vicevoorzitter van het College van Bestuur en zelf ook UT-alumna, kwamen de herinneringen aan de THT naar boven. Zo werd er gesproken over het goede voorbeeld geven ("De studenten van de eerste lichting hebben het kroegtijgerschap kunnen leren van de ervaren wetenschappelijke staf") en de vele feesten die werden gevierd, maar ging het ook over een andere manier van vermaak: sport. Tenslotte werd stilgestaan bij de THT Tijdlijn, waarvoor voorafgaand aan de reünie verhalen en herinneringen door de reünisten zijn ingestuurd. De foto's van de reünie vind u terug op deze pagina.  

Dies natalis en opening Technical Medical Centre
Na deze 'trip down memory lane'werd een grote sprong in de tijd gemaakt, namelijk naar de Universiteit Twente anno 2019. De dies natalis stond in het teken van het nieuwe Technical Medical Centre. Het TechMed Centre, ooit een ‘kathedraal van chemie’, ooit de thuisbasis voor de kunstacademie AKI, is dé hotspot voor innovatie in de gezondheidszorg. Op indrukwekkende wijze vertelden zes sprekers (patiënt, student en wetenschappers) op welke manier de Universiteit Twente door middel van het TechMed Centre en middels 'people-first technology' een bijdrage kan leveren aan een gezonde maatschappij. Door swipe-bewegingen te maken op zijn tablet, wekte Koning Willem-Alexander het nieuwe TechMed Centre uiteindelijk ‘tot leven’ en werd het gebouw officieel geopend. Na de dies natalis werd onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat over de dag en gemijmerd over de tijd van weleer. Een terugblik op de dies natalis vind u in deze video