UTAlumni NetwerkNieuwsAlumnikring Friesland organiseert 2 evenementen in 1

Alumnikring Friesland organiseert 2 evenementen in 1 Bezoek aan Beenen Automatisering en Alumni-Diner

De Alumnikring Friesland was te gast op de ‘R&D Meet-up’ bij Beenen Automatisering op het kantoor te Heerenveen. De ‘R&D Meet-up’ werd voor de derde keer georganiseerd en bestaat uit presentaties en demonstraties door studenten en stagiaires die projecten bij Beenen hebben uitgevoerd. Vaak voeren de studenten projecten uit met gebruik van nieuwe technologie die, indien succesvol bevonden, een toepassing vinden bij klanten van Beenen. Dat Beenen gemiddeld zo’n 40 stageplekken kan leveren voor studenten aan de verschillende hogescholen uit de regio, laat zien hoe het bedrijf een spil is tussen het onderwijs, de technologieleveranciers en de klanten. Van die 40 studenten werden afgelopen jaar 17 een baan aangeboden; en daar zie je gelijk waarom de automatiseerder zelf ook zo enthousiast is over de innige samenwerking met het hoger onderwijs.  

De onderwerpen die deze maal gepresenteerd werden betroffen onder andere de implementatie van een ‘Digital Twin’ van een bestaande ophaalbrug, het ontwerp voor het aanpassen van een bestaande verpakkingshal aan het gebruik van een robot, en de inzet van robots in flexibele productie. In vele onderwerpen kwam ook het sleutelwoord ‘data’ aan bod: het gebruik van data voor monitoring van machines, de communicatie tussen de ERP systemen op kantoor en de machines in de fabriekshal, en de uitdagingen in het halen van informatie uit al die data. Hoewel sommige onderwerpen zeer specifiek en technisch waren, was de feedback van onze alumni zeer positief: het is toch altijd interessant om een kijkje te nemen in iemand anders z’n vakgebied. 

Twintig UT alumni en zo’n tachtig andere gasten, waaronder leveranciers, klanten, en de docenten en collega-studenten van de NHL, Hanzehogeschool en Windesheim bezochten deze derde ‘R&D Meet-up’. Dankzij de goede voorbereiding van de studenten en Beenen, liep de hele middag als een geoliede machine. De verzorging van de gasten was ook prima en het programma liet voldoende tijd om met de andere gasten kennis te maken.

De verzamelde UT alumni hebben de ontmoeting voortgezet bij ’t Gerecht in Heerenveen, alwaar nog een aantal alumni aanschoven die er ’s middags niet bij konden zijn. Onder het genot van een diner kon men bijpraten en napraten over de ’s middags gepresenteerde onderwerpen, techniek en ook politiek.

De Alumnikring Friesland wil Beenen Automatisering, en met name Harry van Wieren, graag bedanken voor de uitnodiging en de fantastische organisatie.  

Mocht je geïnteresseerd zijn om bij de volgende bijeenkomst van de Alumnikring Friesland aanwezig te zijn, of gewoon op de hoogte willen blijven van toekomstige plannen, word dan lid van de AK Friesland LinkedIn groep! Wil jij de (Friese) UT alumni ook eens uitnodigen op jouw werkplek, stuur dan een mail naar alumni@utwente.nl.