UTAlumni NetwerkNieuwsCrowdfundingactie UT-studenten al over de 100.000 euro

Crowdfundingactie UT-studenten al over de 100.000 euro

Studenten Creative Technologie van de Universiteit hebben een ‘grote dartpijl’ ontwikkeld waarmee je op een veilige manier een GoPro camera kunt gooien.

Met een goede worp kun je eenvoudig spectaculaire foto’s en filmpjes maken. Met een crowdfundingactie zamelen de studenten geld in om hun product op de markt te kunnen brengen. Met succes: halverwege de actie staat de teller al boven de 100.000 euro. 


De dartpijl is ontwikkeld door studenten Nick Schijvens en Mark de Boer van de Universiteit Twente. Ze richtten het bedrijf AER op, dat de gelijknamige behuizing voor de camera zal gaan produceren. Inmiddels zijn collegastudenten Pablo Trautwein en Daan Wijdeveld tot het bedrijf toegetreden.

Het doel was om met een crowdfundingactie in 35 dagen 70.000 euro op te halen. Halverwege de actie staat de teller echter al boven de 100.000 euro. Maar liefst 1600 mensen wereldwijd hebben de camera aangeschaft, voor de productie is opgestart. En de aanmeldingen stromen nog steeds binnen. Schijvens is enthousiast: “Het is gaaf om te zien dat zoveel mensen enthousiast worden van ons idee. Kickstarter helpt ons om onze droom realiteit te maken.”

Nu het doel van de crowdfundingactie ruimschoots gehaald is, kunnen de studenten, hun dartpijl, daadwerkelijk op de markt gaan brengen. Hiervoor zullen ze samenwerken met het bedrijf HSV in Ede. Naar verwachting zullen de eerste AER’s in januari gereed zijn. 

Werking

Je ziet tegenwoordig steeds meer dronebeelden. Aan drones kleven echter diverse nadelen. Zo zijn ze duur en mag er in verband de veiligheid niet overal mee vliegen. Daarom bedachten de makers van AER een andere oplossing die hier geen last van heeft. Bovendien is het gooien met AER een leuke activiteit die je samen kunt doen. Veel jongeren hebben een GoPro camera. Hier kun je fraaie beelden mee maken, maar luchtbeelden behoorden voor de meesten niet tot de mogelijkheden. AER brengt hier verandering in. Hij zorgt ervoor dat je nog meer uit je GoPro kunt halen: je kunt de camera gooien en er ondertussen beelden mee schieten. De lichtgewicht behuizing, gemaakt van een stevig schuimmateriaal, zorgt ervoor dat de camera niet kan beschadigen, dat de camera blijft drijven en dat de camera stabiel blijft in de lucht.  

Hardstart

De studenten maken onderdeel uit van Hardstart, een start up hub voor en door studenten van de Universiteit Twente. Jonge studentondernemers helpen elkaar binnen deze vereniging om van hun idee een succes te maken. Hardstart is gevestigd in gebouw de Bastille op de campus van de Universiteit Twente. 

Meer informatie over de crowdfundingactie vind je hier.