Universiteitsfonds Twente
Maakt het verschil! U ook?


De Stichting Universiteitsfonds Twente maakt het Verschil! U ook?

Baanbrekend onderzoek waarbij gebruik wordt gemaakt van 3D bioprinting van een menselijk hart, studiebeurzen voor jonge talenten uit ontwikkelingslanden, bijzonder universitair erfgoed dat voor alle alumni beschikbaar is en campusactiviteiten die het studeren in Twente nog interessanter maken: dit alles kan mogelijk gemaakt worden door de bijdrage en de betrokkenheid van de alumni van de Universiteit Twente! Dit jaar werft het Universiteitsfonds Twente weer binnen de alumnigemeenschap. Doe ook mee en steun deze vier bijzondere projecten! De Universiteit Twente maakt het verschil! U ook?

Word donateur en geef aan het project van uw keuze. U kunt uw bijdrage ook overmaken op NL09ABNA0592719189, ten name van Stichting Universiteitsfonds Twente te Enschede, onder vermelding van de jaarcampagne of van het project van uw keuze. Naast eenmalig doneren kunt u zich ook voor langere tijd verbinden aan onze doelen en/of kunt u nalaten aan het Universiteitsfonds Twente. Het Universiteitsfonds Twente is een erkend goed doel, wat betekent dat schenken fiscaal aantrekkelijk kan zijn. Voor grotere giften, zoals een periodieke schenking of een nalatenschap, zijn verschillende invullingen mogelijk, waaronder het oprichten van een Fonds op Naam. Heeft u hier vragen over, of heeft u vragen over andere mogelijkheden en/of de belastingtechnische voordelen? Kijk dan op de website van het Universiteitsfonds Twente.

Onderzoek

geef een hart

Niet al het onderzoek dat wordt gedaan, valt binnen de reguliere financiering. Donateurs maken aanvullend onderzoek mogelijk en zorgen dat wetenschappers beschikken over de beste voorzieningen.

Het onderzoeksproject van dit jaar is Geef een hart. Professor dr. Robert Passier wil met humane stamcellen functionele hartspiercellen maken en deze gebruiken als bouwstenen voor 3D bioprinting om mini-modellen van het hart te maken. Lees meer>>

Universiteitsfondsbeurs

Geef om talent

Het Kipaji Scholarschip Fund is opgericht voor studenten met veel talent en motivatie maar met een gebrek aan financiële middelen. Zo krijgen zij de kans om toch aan de Universiteit Twente te studeren.

Een beurs die het voor jonge, ambitieuze studenten uit ontwikkelingslanden  mogelijk maakt om in Twente te komen studeren, aan hun toekomst te werken én aan de toekomst van hun thuisland.. Lees meer>>

STUDentenprojecten

geef om de ebenhaëzer

In en rondom Twente zijn veel uitdagende studentenprojecten. Donateurs maken deze studentenprojecten mogelijk en zorgen er mede voor dat deze projecten slagen. Hierdoor wordt de UT zowel nationaal als internationaal op de kaart gezet.

De vele sportverenigingen en sportfaciliteiten maken onze campus zo'n unieke plek om te wonen en te studeren. Dit jaar vragen we een daarom bijdrage aan een heel bijzonder deel van de campus: de verplaatsbare uitvalsbasis van Euros Zeilen "de Ebenhaëzer". Lees meer>>  

Campusactiviteiten

digitaliseren van historisch beeldmateriaal

Volgens menig UT-alumnus heeft de unieke campus, met haar studieverenigingen, mooie natuur, variërend aanbod cultuur, sportfaciliteiten en ontelbare activiteiten gezorgd voor een onvergetelijke studententijd. Met steun kunnen wij toekomstige studenten hetzelfde Twente gevoel geven.

Nu in 2016 het 55-jarig bestaan van de universiteit gevierd gaat worden is het een prachtig moment om bijzonder beeldmateriaal af te stoffen, te digitaliseren en digitaal beschikbaar te maken voor alle alumni. Lees meer>>

Geen voorkeur voor een project? Doneer hier!

Lees hier meer informatie over hoe u kunt doneren aan het Universiteitsfonds.