Zie Evenementen

ALUMNI TALKS 2021 – SEE THE FUTURE!

Bestel nu je kaarten!

1 oktober 2021 – Vrijhof – Campus Universiteit Twente

OP VRIJDAG 1 OKTOBER VINDT DE VIERDE EDITIE VAN DE JAARLIJKSE ALUMNI TALKS PLAATS. IN HET SFEERVOLLE AMPHITHEATER GEVEN DRIE ALUMNI HET PUBLIEK EEN BEELD VAN HET VERLOOP VAN HUN CARRIERE EN VANUIT HUN VAKGEBIED EEN BEELD VAN DE TOEKOMST. 

Bestel nu je kaarten voor de Alumni Talks 2021
Bestel

Jonathan Bennink (IDE’10) ken je waarschijnlijk vooral van TV waar hij als ‘Brickmaster’ fungeert in het succesvolle zaterdagavondprogramma LEGO Masters 2021. Bennink is sinds zes jaar werkzaam als Lead Designer bij LEGO Creative Play Lab van LEGO Group in Denemarken. Hij stuurde een uitgebreide open sollicitatie waar hij bijna een jaar aan had gewerkt. Hierin presenteerde hij een idee waarbij je een videogame, een soort SIM City, kon spelen met LEGO blokjes. Jonathan werd aangenomen en heeft toen bijna twee jaar aan het bekende LEGO Dimensions gewerkt, dat uiteindelijk met Warner Bros. op de markt werd gezet. Daarna kreeg hij de creatieve leiding over de ontwikkeling van LEGO Super Mario, een samenwerking van LEGO en Nintendo. Jonathan studeerde Industrial Design aan de UT van 2003 tot 2010.

Peter Riezebos (Psy’14) is kunstenaar, schrijver en wetenschapper. Tussen 2006 en 2014 studeerde hij psychologie, communicatiewetenschappen en wijsbegeerte aan de UT. Niet slecht voor een voormalige mavoleerling met een depressie en diagnoses Asperger en ADHD. Sinds zijn vroege jeugd vertaalt hij zijn ervaring met deze aandoeningen dankzij zijn sterk associatief vermogen naar schilderijen, tekeningen en gedichten. In zijn boek ‘Van mavo tot Harvard’ (2014) vertelt hij hoe hij deze leerobstakels omtoverde tot gaven om uit te blinken binnen het onderwijs. Ook doet hij in dit boek aanbevelingen hoe het onderwijs beter te doen aansluiten bij de individuele student. Dat hij na zijn UT-opleiding in Shanghai promotieonderzoek is gaan doen naar onderwijstechnologie verbaasde dan ook niemand. Die promotie voltooide hij overigens niet. Hij maakte furore met zijn schilderkunst in de neo-expressionistische tradities. Zijn werk is tegenwoordig te vinden in collecties van verzamelaars en in galeries over de hele wereld.

Rutger Rienks (INF’02 / PhD’07) is een van de belangrijkste voorvechters van data-gedreven denken in Nederland. Als student was hij co-founder van UT-spinoff Akyla, een ontwikkelaar van online services voor uitzendbureaus. Hij promoveerde in 2007 in het machinaal waarnemen van menselijk gedrag en werkte daarna bijna 8 jaar voor de Nationale Politie in het intelligence domein. Zijn boek ‘Predictive policing’ uit 2015 is een veelbesproken bestseller. Vervolgens werkte Rutger drie  jaar voor de gemeente Amsterdam aan het ontwikkelen van het datagedreven denken en het inrichten van de Amsterdamse data voorzieningen. Sinds 2019 is hij Vice-President Development bij KPN Internet-of-Things en Thoughtleader Data Strategy op het gebied van datagedreven denken en werken. Hij is een veelgevraagd spreker, doceert en schrijft artikelen over de voor- en nadelen van het werken met data.

Vanaf 14.30 uur is er een inloop met koffie en thee, de Alumni Talks starten om 15.00 uur in het Amphitheater van de Vrijhof. Voertaal is Nederlands. Tickets kosten €15,- (hierbij is inbegrepen: toegang tot de Alumni Talks, koffie & thee, een traktatie bij binnenkomst en de borrel in Vestingbar achteraf).

De middag zal worden afgesloten met een gezellige borrel in de Vestingbar!

Dit evenement wil je niet missen, dus bestel hier snel je kaarten!

Corona

Onder de nieuwe Corona-richtlijnen kunnen we zowel in de Vrijhof als in de Vestingbar volledig open, op maximale capaciteit, zonder anderhalve meter en zonder mondkapjes. In de Vrijhof is geen coronatoegangsbewijs nodig. Dat geldt wel voor de borrel in de Vestingbar (want: horeca). Bij de ingang van de Vestingbar moet je een geldige code in de Corona Check App kunnen tonen.