Tijdens de jaarlijks terugkerende alumni talks presenteren 4 alumni zich elk jaar met een pakkend verhaal over hoe zijn (in hun veld) de toekomst te gemoed zien. 

De afgelopen jaren hebben deze alumni hun toekomstbeeld gedeeld.

2019

Tony Agotha (BSK’95) is lid van het kabinet van Frans Timmermans, de First Vice President van de Europese Commissie. Agotha was voorheen plaatsvervangend directeur Directie Europa bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Simpel gezegd: diplomaat. ‘In de diplomatie kun je bergen verzetten,’ zegt Agotha, ‘als je kunt improviseren’.

Giels Brouwer (TBK’12) is oprichter en CIO van SciSports. Als zelfbenoemde voetbalnerd werd hij als klein jongetje verliefd op het spel maar merkte hij al vroeg dat zijn geest sneller was dan zijn voeten. Zijn droom was om het spel ‘Football Manager’ met echte matchgegevens te bouwen en richtte SciSports op, dat nu marktleider is in data-driven player recruitment. SciSports gebruikt AI en deep learning om elke actie op het veld te voorspellen.

Loes Segerink (BMT’07, PhD’11) is asociate professor en onderzoeker in de BIOS Lab-on-a-Chip groep van professor Albert van der Berg bij nano-instituut MESA+ van de Universiteit Twente. Zij doet onder meer onderzoek naar chips die vroegtijdig kanker kunnen detecteren in urine en chips die de vruchtbaarheid van mannen kunnen meten.

Sander Lotze (BSK’00) is projectdirecteur van de eerste gezamenlijke Europese Universiteit ‘ECIU-University’. ECIU-University is een Europese universiteit die focust ‘on solving challenges, not on getting a degree’. Is dit dé universiteit van de toekomst?  

2018

De sprekers voor de Alumni Talks 2018 zijn bekend! Minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten (BSK '86), uitvinder van de Wifi technologie Cees Links (TW '82), de CEO van Mars One Bas Lansdorp (WB '03) en COO van fotonica bedrijf Phix Joost van Kerkhof (EL '90, PhD '94), alle vier UT-alumni, hebben gesproken over hun idea over de toekomst op de tweede editie van de Alumni Talks.

2017

Techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek WTS’95/Phd’00, chiparchitect Bram Nauta EL’88/Phd’91, nanotechnoloog Guus Rijnders TN’97/Phd’01. Drie hoogleraren, alle alumnus, hebben schetsen vergezicht op basis van hun huidige onderzoeksresultaten tijdens de eerste editie van de Alumni Talks. Marco Jansen, INF’92, co-founder van veilingsite Catawiki, heeft vertelt over de ups en downs van een succesvolle internet start-up.

Bekijk hieronder de foto's van de voorgaande edities van de Alumni Talks.

Impressie Alumni Talks 2019

Foto's

Op vrijdag 4 oktober vond al weer de derde editie van de Alumni Talks plaats waarbij wederom 4 alumni hun beeld van de toekomst hebben geschetst. Via onderstaande links kun je de foto's vinden van de Alumni Talks 2019.

Impressie Alumni Talks 2018

Foto's

Op vrijdag 5 oktober vond de tweede editie van de jaarlijkse Alumni Talks plaats met als thema 'See the Future'. Op onderstaande pagina kun je de foto's vinden van de Alumni Talks 2018. De foto's zijn via de link hier onder te bezichtigen.

Impressie Alumni Talks 2017

Foto's

Op vrijdag 13 oktober vond de eerste editie van de jaarlijkse Alumni Talks plaats met als thema 'See the Future'. Op deze pagina kun je de fotos vinden van de Alumni Talks 2017. De fotos van de verschillende onderdelen via de links hier onder te bezichtigen.

Video's 2017

De Alumni Talks 'See the Future' zijn ook opgenomen zodat al onze alumni (nogmaals) kunnen genieten van de korte lezingen. Hieronder vind je de opname.