Alumni talks 2018

Op vrijdag 5 oktober vond de tweede jaarlijkse editie van de Alumni Talks plaats. In het drukbezette en sfeervolle Amphitheater lieten vier alumnisprekers het publiek een beeld van de toekomst op hun vakgebied zien.

Volgens Joost van Kerkhof (EL '90, PhD '94) en COO van de UT spin-off Phix (fotonica), gaan we verschillende toepassingen in de toekomst nog kleiner maken. Denk hierbij aan de fotonica-chips, die onder meer gebruikt worden voor mobiele technologie, in medische apparatuur en in systemen voor opslag van data. Want ook datacommunicatie wordt in de toekomst steeds belangrijker.  

Bas Lansdorp (WB '03): ‘ik wil een bijdrage leveren aan wat ik denk dat the next kind of leap for mankind is.’ Zijn eerste ideeën over Mars One, het stichten van een permanente kolonie op Mars,  ontstonden al in 1997 in zijn studentenkamer aan de Witbreuksweg op de UT. Hij wil het enkeltje naar Mars gaan financieren met de verkoop van wereldtelevisierechten van onder andere de lancering.

WiFI uitvinder Cees Links (TW '82), noemde zichzelf ooit eens ‘een achterlijke, idiote en stijfkoppige doorzetter’. Maar deze eigenschappen hebben er wel voor gezorgd dat hij uiteindelijk bij Apple-baas Steve Jobs op de koffie mocht komen, die vervolgens zijn WiFi technologie ging gebruiken en zo voor een enorme doorbraak zorgde. Een technologie waar iedereen tegenwoordig, waar ook ter wereld, gebruik van maakt. Links noemt tijdens zijn presentatie het huidige internet of things het ‘Wilde Westen’. ‘Er zijn geen regels, iedereen doet maar wat.’ En die regels worden volgens hem in de toekomst wel noodzakelijk.

Ank Bijleveld (BSK '86) gaf aan waar zij als minister van Defensie haar focus en prioriteiten legt; het wekken van vertrouwen, een persoonlijke benadering en daadkracht.

De middag werd afgesloten met een gezellige borrel in de voor iedereen bekende en vertrouwde Vestingbar.

Bekijk hier de foto's van de Alumni Talks.IMPRESSIE Alumni Talks 2018

Foto's

Op vrijdag 5 oktober vond de tweede editie van de jaarlijkse Alumni Talks plaats met als thema 'See the Future'. Op onderstaande pagina kun je de foto's vinden van de Alumni Talks 2018. De foto's zijn via de link hier onder te bezichtigen.

IMPRESSIE Alumni Talks 2017

Foto's

Op vrijdag 13 oktober vond de eerste editie van de jaarlijkse Alumni Talks plaats met als thema 'See the Future'. Op deze pagina kun je de fotos vinden van de Alumni Talks 2017. De fotos van de verschillende onderdelen via de links hier onder te bezichtigen.

Video's 2017

De Alumni Talks 'See the Future' zijn ook opgenomen zodat al onze alumni (nogmaals) kunnen genieten van de korte lezingen. Hieronder vind je de opname.