Zie Agenda

S.V. Arago congres Accelerating to the Future

Op zaterdag 1 mei 2021 organiseert S.V. Arago ter ere van haar tiende lustrum het congres 'Accelerating to the Future'. Hierbij zijn niet alleen alle studenten van Technische Natuurkunde uitgenodigd, maar ook alle alumni! Vanwege de coronamaatregelen is het helaas voor externen niet mogelijk om het congres fysiek op de campus te bezoeken. Desalniettemin krijgt iedereen de mogelijkheid om deel te nemen en daarom kun je het congres online bezoeken. Ook ontvang je een leuke goodiebag thuis.

Tijdens het congres zullen verschillende gerenommeerde wetenschappers uit Nederland aan het woord komen. De sprekers zullen spreken over hun eigen onderzoek en meer vertellen over hun visie op de toekomst van de wetenschap, specifiek binnen de natuurkunde. Om het congres voor iedereen interessant te houden, zullen sprekers uit verschillende natuurkundige disciplines spreken. In de komende weken zullen de sprekers een voor een bekend worden gemaakt op onze website en op het Instagramaccount @arago.lustrum.x. De volgende sprekers zijn al aangekondigd: 

  • Prof. dr. Joost Frenken Directeur van het Advanced Research Center for Nanolithography en Professor in Experimental Physics bij de UvA en VU
  • Dr. Adil Acun Lead Quantum Engineer bij ING
  • Prof. dr. Ewine van Dishoeck Professor in Molecular Astrophysics bij de Universiteit Leiden

De overige sprekers die later bekend zullen worden gemaakt zijn onder andere actief in het veld van vloeistoffysica en optica. Naast deze individuele sprekers zal er een interactieve paneldiscussie zijn waar een aantal gasten de verbinding tussen de academische wereld en de industrie zal bespreken.

Wil jij (online) bij dit congres zijn?
Meld je aan!