Call robotica oplossingen in aanpak coronacrisis

"We worden geconfronteerd met een wereldwijde pandemie en DIH-HERO vecht samen met haar uitgebreide Europese netwerk van Robotica in de gezondheidszorg tegen COVID-19 om professionals in de gezondheidszorg te ondersteunen en levens te redden", aldus Françoise Siepel, Operational coordinator DIH-HERO.

DIH-HERO, het internationale netwerk van stakeholders in Healthare Robotics, zet haar netwerk in voor het vinden, produceren en stimuleren van de juiste apparatuur die nodig is in de huidige Corona crisis. Samen met 17 partners in heel Europa, EU robotics en de Europese Commissie wordt geïnventariseerd aan welke medische behoeften robotica kan voldoen en welke bestaande oplossingen snel kunnen worden ingezet. DIH-HERO wil u en alle experts op dit gebied hier ook graag bij betrekken.

COVID-19 CALL

Hoewel de indieningstermijn van slechts één week voor deze speciale oproep zeer kort was, zijn er 146 voorstellen ingediend vóór de deadline van 17 april 2020. Na de eerste evaluatie van al deze geweldige voorstellen en fantastische ideeën hebben de beoordelaars de top 20 voorstellen uitgenodigd voor een 10 minuten durend video-interview om tot de definitieve volgorde te komen. We zijn erg vereerd de eerste derde partijen in de Fighting against COVID-19 open call hieronder te kunnen aankondigen. In willekeurige volgorde: 

Voxdale
F&P Robotics AG
Akara Robotics Limited
Jonker-Makis Robotics B.V.

Hocoma AG
MetraLabs GmbH Neue Technologien und Systeme
ACCREA Engineering Sp. z o.o.
KELO Robotics GmbH
Rubedo sistemos

*Let op: deze lijst is nog niet compleet en kan na ondertekening van het contract begin volgende week worden bijgewerkt.

Contact

dr. F.J. Siepel (Françoise)
Universitair hoofddocent