Zie Nieuws

Electric Superbike Twente racet voor het eerst op Nederlandse bodem

Na de spectaculaire race op Donington Park komt de MotoE voor het eerst dit seizoen naar het TT circuit Assen. Komende zaterdag 1 september zullen speciaal ontwikkelde elektrische race motoren in een gemixte race tussen de verbrandingsmotoren meerijden. Ook Electric Superbike Twente is van de partij. 

De Liion-GP van Electric Superbike Twente zal dan zijn eerste race ooit in Nederland rijden. De ontwikkeling van deze superbike startte pas in september 2017. In een jaar tijd werd de motor ontworpen, gepresenteerd en getest. Nu is het team, dat bestaat uit 15 studenten van de Universiteit Twente en hogeschool Saxion klaar voor de eerste race op het ‘thuiscircuit’ van coureur Thijs Peeters in Assen. 

Drie weken geleden werd de eerste MotoE race van het seizoen in Donington Park gehouden. Een wedstrijd die het Twentse team wist te winnen. In de tussentijd heeft het team niet stilgezeten. “De achterbrug en achterophanging zijn volledig vermaakt, en ook het kuipwerk is aangepast. Ondertussen worden er aanpassingen gemaakt in de algoritmes van de motorcontroller, wat voor een hogere topsnelheid moet zorgen”, aldus team manager Tim Veldhuis. “We gaan voor rondetijden onder de 2 minuten!” 

Beeldmateriaal is te vinden op superbiketwente.nl/media. Een video van de vorige race (Donington Park) is op het YouTube-kanaal te vinden. Voor vragen, interviews of een bezoek bij de race: Jeroen Goudswaard (PR) j.goudswaard@superbiketwente.nl of +31(0)6 - 52 51 96 44.

Foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door Kerry Rawson Photography.

drs. J.G.M. van den Elshout (Janneke)
Persvoorlichter (aanwezig ma-vr)