Van 27 augustus (kick-off) tot 29 oktober 2020 biedt het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente in samenwerking met het World Trade Center Twente meer dan 60 verschillende kennis- en matchmakingsevenementen aan tijdens ‘The 2020 TechMed Event’.

De laatste MedTech ontwikkelingen en welke impact deze hebben op de maatschappij worden uitgelicht. Remke Burie, zakelijk directeur van het TechMed: “Het TechMed Event wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Dit jaar bieden wij een online platform waarin de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en innovatie worden gepresenteerd. Het is een event waar de MedTech professionals samenkomen: medisch specialisten, het bedrijfsleven, overheid, zorg- en kennisinstellingen en financiers. Wij hopen door middel van dit online event nieuwe en bestaande partners te ontmoeten en  samenwerkingen te stimuleren die bijdragen aan innovaties in de gezondheidszorg.” 

Introductie video van het 2020 TechMed Event

27 augustus Kick-off meeting

Er zijn vijf aandachtsgebieden die tijdens de kick-off meeting op 27 augustus worden toegelicht: ‘Kunstmatige Intelligentie & beeldvorming’, ‘Gepersonaliseerde eHealth technologie’, ‘Robotica en gezondheid’, ‘Nanobiotechnologie’ en ‘Innovatie meets industrie’.

Pre-sessions

Tussen de Kick-off en het congres op 28 oktober kunnen deelnemers alvast toegang krijgen tot een zeer uitgebreid MedTech platform met workshops, keynotes en interessante programma’s gericht op de vijf thema’s.

28 oktober: TechMed Congres (online)

Op 28 oktober heeft het online TechMed Congres met nationale en internationale topsprekers. Zo bespreekt onder andere Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting, de impact van MedTech op ons welzijn: innovatieve oplossingen voor uitdagingen in de gezondheidszorg met economisch potentieel. Hoe kunnen bijvoorbeeld patiënten en burgers betrokken worden bij onderzoek en ontwikkeling in de MedTech sector? Tijdens deze middag kunnen deelnemers verder nog kiezen uit vijf parallelsessies van de betreffende interessegebieden.

29 oktober B2B Matchmaking meetings (online)

Het TechMed Event wordt afgesloten op 29 oktober met een Business to Business matchmaking programma met een exclusieve focus op de supply chain van medische devices. Check hier de netwerkpagina.

Aanmelden

Het evenement is volledig online, de voertaal is Engels. Aanmelden voor de verschillende onderdelen kan via de website van The 2020 TechMed Event. Meer informatie via dit mailadres.

drs. M.M.J. van Hillegersberg - Hofmans (Martine)
Persvoorlichter (aanwezig, ma, di, do)