HomeOnderzoekFaciliteiten/voorzieningen

Faciliteiten

Onze faciliteiten voor toponderzoek zijn state-of-the-art: MESA+ NanoLab, BioNanoLab, Virtual Reality Lab, DataLab, TechMed Simulatie & Trainingscentrum), LEO-Center for Service Robotics, de supersone windtunnel, DesignLab, BMS Lab, TPRC, SmartXp en TCO. In de moderne laboratoria werken onze onderzoekers vaak met externe partijen aan simulaties, tests en prototypes.

De Universiteit Twente is initiatiefnemer van Novel-T, dat is gevestigd op de universiteitscampus. Novel-T ondersteunt bedrijven bij het opstarten en het vinden van partners (overheid en ondernemers) en voorzieningen (netwerk en locatie).

De NovelT Smart stelt de vakkennis van de Universiteit Twente beschikbaar aan verschillende partijen in de samenleving. WeWi doet onderzoek, geeft advies en zoekt kennispartners voor stichtingen, verenigingen, non-profitorganisaties en ondernemers in kwetsbare sectoren.

OPTIMALE OMSTANDIGHEDEN

Bij toponderzoek horen optimale omstandigheden. De Universiteit Twente ondersteunt onderzoekers op vele manieren. Voor medewerkers met een onderzoekstaak is een groot aanbod aan trainingen beschikbaar voor het schrijven van onderzoeksvoorstellen en biedt de Universiteit Twente advies bij het aanvragen van subsidies (intranet).

De Jonge Akademie is een platform voor jonge topwetenschappers uit verschillende disciplines, die elkaar versterken en activiteiten organiseren voor wetenschap en maatschappij.

P-NUT is de netwerkvereniging voor Twentse promovendi en organiseert regelmatig lunchmeetings, workshops en social events.

De Twente Graduate School biedt een gevarieerd aanbod aan geïntegreerde master- en PhD-programma’s voor excellente masterstudenten die zich richten op een carrière in het wetenschappelijk onderzoek.

De Universiteit Twente biedt EngD-programma’s aan. Deze programma's combineren wetenschappelijk onderzoek in een industriële context met onderwijsmodules met een breed scala aan onderwerpen. Daarbij ligt de focus sterk op technologisch ontwerpen. De EngD-opleiding biedt een gecombineerd onderwijs- en ontwerptraject aan. In deze opleiding staat het ontwerpen centraal en wordt het ontwerpproject door de opdrachtgever aangedragen.