Adreswijziging

De UT gebruikt persoonlijke gegevens om de administratie en communicatie soepel te laten verlopen.

Deze informatie halen we uit je online inschrijving en je inschrijving bij de gemeente. Het is essentieel dat deze gegevens altijd up-to-date zijn. Gelukkig kun je op elk moment je roepnaam, postadres en noodcontactgegevens bijwerken. Het is makkelijk en zorgt ervoor dat we je correct kunnen helpen.

Studie-/correspondentieadres

Op het studie-/correspondentieadres ontvang je al je post van de Universiteit Twente. Als je niet in staat bent om via Studielink je studieadres/correspondentieadres aan te passen (in het geval van cursisten, bijvakkers of KOM-studenten), stuur dan een e-mail naar Student Services (studentservices@utwente.nl) met het verzoek om het adres te wijzigen, onder vermelding van je studentnummer en nieuwe adresgegevens.

Adreswijziging

Om ervoor te zorgen dat belangrijke post niet verloren gaat, is het van groot belang dat de universiteit altijd beschikt over je juiste adresgegevens. Wil je een wijziging doorgeven van je studie-/correspondentieadres, dan kun je dit zelf doen via Studielink. Je nieuwe studie-/correspondentieadres komt vanzelf in het student administratiesysteem OSIRIS van de UT terecht. 

Postadres

Dit adres is waar je alle post van de universiteit ontvangt. Je kunt dit adres zelf eenvoudig aanpassen in Studielink:

  1. Ga naar 'Mijn Studielink Pagina' en vervolgens naar 'Mijn gegevens'.
  2. Kies 'Wijzigen correspondentieadres'.
  3. Voer je nieuwe postadres in en bevestig het.

Je nieuwe correspondentieadres wordt automatisch doorgegeven aan de universiteit.

Gemeente Basis Administratie

Dit is het adres waar je officieel staat geregistreerd bij de gemeente, oftewel je adres volgens de Gemeentelijke Basis Administratie. Je kunt dit adres niet wijzigen via Studielink; dit moet je regelen bij de gemeente waar je bent ingeschreven. Het is belangrijk dat je GBA-adres overeenkomt met het adres dat je aan DUO hebt doorgegeven, omdat DUO op basis daarvan bepaalt of je in aanmerking komt voor een beurs voor uit- of thuiswonenden.

Ontvang je studiefinanciering? Dan moet je apart je adreswijziging doorgeven aan DUO

Studeren met een verblijfsvergunning

Voor studenten met een verblijfsvergunning is het belangrijk om je adres up-to-date te houden. Dit is een vereiste van IND om zo je verblijfsvergunning te behouden. IND maakt gebruik van jouw gegevens uit de GBA.

Verhuizen in het studiejaar

Als je tijdens het studiejaar verhuist, geef dan het juiste adres door via Studielink. Dit adres wordt automatisch verwerkt in het student administratiesysteem OSIRIS van de Universiteit Twente.

Stage lopen in het buitenland

Als je tijdens je stage in het buitenland post wilt ontvangen op je stageadres, kun je een wijziging van je studieadres/correspondentieadres doorgeven via Studielink.