HomeOnderwijsStudent Services/ContactNieuws & eventsNieuws voor studentenKom ook naar de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Kom ook naar de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022

Over precies een week wordt de Universiteit Twente bevolkt door meer dan 3.000 G-sporters en begeleiders, die de Campus als thuisbasis hebben. Oftewel, de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 gaan van start. In het weekend van 10 tot en met 12 juni wordt er in heel Twente gesport door mensen met een verstandelijke beperking. Kom gerust een kijkje nemen! 

Machteld Roos, vice-voorzitter CvB en bestuurslid van de Nationale Spelen: “Met grote trots verwelkomt de UT alle atleten en begeleiders van dit grootse evenement in het Special Olympics Dorp op de Campus. Het is fantastisch dat dit landelijke en inclusieve evenement met vele partners en vrijwilligers uit de regio en uit onze eigen community met zo veel enthousiasme wordt neergezet. Bij de UT draait het om mensen. Wij doen er alles aan om inclusief te zijn en mensen bij elkaar te brengen. Sport creëert wereldwijd een inclusieve samenleving. Met de Special Olympics Nationale Spelen Twente geven we hier samen een positieve impuls aan.” 

Openingsceremonie met atletenparade
Op 10 juni gaat het evenement officieel van start met een grandioze openingsceremonie en atletenparade in het Fanny Blankers Koen Stadion in Hengelo. Hét moment van de Special Olympics vlam en de eed, vreugde en plezier. De opening wordt gepresenteerd door Erik Dijkstra en Gregory Sedoc. Via de website kun je kaarten reserveren.

Sportprogramma in heel Twente
Gedurende het hele weekend zijn er in het Special Olympics Dorp op de Campus nevenactiviteiten, zoals Healthy Athletes en een sport- en spelinstuif op zaterdag 11 juni. Alle sporten zijn verdeeld over de 14 Twentse gemeenten, dus kijk op de website van het evenement voor alle informatie daarover.

Internationaal toptoernooi op de Campus
De hockeyvelden van DHC vormen het strijdtoneel van het Special Olympics Invitational Field Hockey Tournament. Een internationaal toptoernooi voor G-hockey, waaraan landen als België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië en Ierland meedoen. Het toernooi wordt georganiseerd door DHC.