Kick-off event SoRHT

Op 16 maart 2021 kwam een groep van bijna 50 UT-wetenschappers en experts bijeen om hun plannen en ambities voor de aankomende School te bespreken. Vanwege Corona-maatregelen werd dit live-evenement uitgezonden vanuit de Waaier en gehost door Marlous Luttikhuis en Wouter Keijser. BMS-decaan Theo Toonen nam deel aan de discussie en gaf ook uitleg over de strategische waarde van de School en de aansluiting bij de UT-scope van Shaping 2030.

Tijdens het evenement waren verschillende professionals, bestuurders en overheidsfunctionarissen in de gezondheidszorg aan het woord om hun mening te geven over de transformatie in de zorg. Zij spraken, d.m.v. vooraf opgenomen video's direct hun steun uit aan de school (zie onderstaande video Roadtrip of Quotes). Deze krachtige quotes gaan vooraf aan de release van een nieuwe serie vodcast-interviews: de tweede serie Healthcare Transformation de Vodcast, het resultaat van een samenwerking tussen de UT en het DIRMI Instituut.

Tijdens verschillende breakout-sessies begeleidde onderwijsexpert Marlous Luttikhuis de deelnemers in discussies en het uitwisselen van ideeën voor het curriculum van de school. Feedback van de breakout-groepen leverde verschillende inzichten op van UT-wetenschappers en experts over hoe zij nieuwe vormen van samenwerking voor ogen hebben: zowel binnen de campus als met organisaties en professionals in de gezondheidszorg. 

Kick-off School of Regional Healthcare Transformation
Kick-off event

Op dit moment ondergaat de gezondheidszorgsector veel verschillende veranderingen tegelijk. Al deze veranderingen hebben een grote impact op alle betrokkenen, van organisaties tot individuen. Het lijkt wel of alles wat vroeger normaal was, nu anders is. Hoe kunnen we een 'nieuw normaal' creëren, als het huidige 'normaal' al zo ingewikkeld is?

Roadtrip of Quotes 2021

Transformeren kost tijd en aandacht. Maar alleen samen kunnen we de zorg verder brengen. Dit vraagt om een transformatie, ook van hen buiten de zorg. Doe jij mee? Transformeren om samen de zorg te helpen transformeren. Deze vraag stellen bevlogen bestuurders in de zorg aan onderzoekers, docenten en andere experts van de School of Regional Healthcare Transformation.

Belangrijkste punten: de UT heeft een krachtige uitgangspositie, waar disciplines al met elkaar verbonden zijn en samenwerken. Het combineren van deze uitgangspositie met vragen uit het veld kan leiden tot een unieke aanpak van zorgtransformatie. De community is gestart en dit event heeft geleid tot veel nieuwsgierige reacties over de volgende stappen van de School.

Vervolg

Gevoed met inspiratie en bekrachtigd met nieuwe kruisbestuivingen tussen academische disciplines, zullen de deelnemers aan dit SoRHT interne "kick-off" evenement in de komende maanden zowel samen als met externe partners het SoRHT curriculum en regionale transformatieactiviteiten definiëren. 

Gehost door