HomeOnderwijsOnderwijs voor professionalsGeslaagd Symposium Cybersecurity

Geslaagd Symposium Cybersecurity Vijfjarig bestaan Master Risicomanagement

Professional Learning & Development Universiteit Twente vierde in 2015 het eerste lustrum van de parttime Master Risicomanagement! De vijfde editie van deze opleiding is in februari 2015 van start gegaan. Ter ere daarvan vond op 12 november jl. een symposium met het thema 'Cybersecurity' plaats. Digitale veiligheid vormt immers een zeer actueel onderwerp binnen het vakgebied van risicomanagement.

Sprekers 

Prof.dr.ir. Joop Halman, Universiteit Twente

De lustrumbijeenkomst ging van start met een aantal woorden van prof.dr.ir. Joop Halman, programmaleider en kerndocent van de Master Risicomanagement, over de geschiedenis en profilering van de opleiding. Deze presentatie is hier te bekijken.

Drs. Kevin Jonkers, Fox-IT

Daarop volgde een interessante bijdrage van drs. Kevin Jonkers, manager Forensics & Incident Response bij Fox-IT, over de kloof tussen risicoperceptie en cyberrealiteit. Zijn presentatie is hier terug te vinden.  

Prof.dr. Pieter Hartel, Universiteit Twente

Naast een theoretische onderbouwing is ook praktische context een belangrijk onderdeel in het curriculum van de Master Risicomanagement. Vanuit dit perspectief gaf prof.dr. Pieter Hartel een interactieve workshop genaamd "The Dark Net" training game experience. Hierbij gaf hij alle aanwezigen een demonstratie van de 'duistere kant' van het internet. 

Ing. Koen Sandbrink, Nationaal Cyber Security Centrum

Vervolgens was het woord aan ing. Koen Sandbrink, adviseur cybersecurity bij het Nationaal Cyber Security Centrum. Hij deed uitgebreid verslag over actualiteiten en trends in risico’s op cybersecuritygebied. De presentatie kunt u hier bekijken. 

Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Universiteit Twente

Het slotwoord werd verzorgd door prof.mr. Pieter van Vollenhoven, hoogleraar risicomanagement aan de Universiteit Twente en grondlegger van de executive Master Risicomanagement. Ook is prof.mr. van Vollenhoven voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid, in het kader waarvan hij een onlangs verschenen nota over 'Het Veiligheidsdebat' aanhaalde. Deze vindt u hier

Afsluiting

Na afloop van het symposium verzamelden alle sprekers van die middag zich voor een groepsfoto:

V.l.n.r.: drs. Kevin Jonkers, ing. Koen Sandbrink, prof.mr. Pieter van Vollenhoven, prof.dr.ir. Joop Halman en prof.dr. Pieter Hartel. 

Aansluitend aan het symposium volgde een netwerkborrel, waar alle deelnemers onderling konden reflecteren op de behandelde onderwerpen. Dit alles uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Ten slotte begaf een deel van de aanwezigen zich naar de Faculty Club voor een afsluitend diner. 

Fotograaf: Eric Brinkhorst

Namens de organisatie

Het was een geslaagde en inspirerende eerste lustrumbijeenkomst. Vanuit Professional Learning & Development Universiteit Twente willen we alle deelnemers en sprekers hartelijk danken voor hun aanwezigheid. Op naar de volgende vijf jaar Master Risicomanagement! 

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies