HomeOnderwijsOnderwijs voor professionalsVideostream: Opening Academisch Jaar

Videostream: Opening Academisch Jaar

Wegens grote belangstelling voor de Opening Academisch Jaar 2014 zijn de aanmeldingen gesloten. Tevens is het unieke extra college van Daan Roosegaarde in het DesignLab vol. Producer Sven Figee heeft de muzikanten voor Cut the Track (dancetrack voor de UT) reeds gekozen.

De Opening Academich Jaar 2014 en het college van Daan Roosegaarde zijn live te volgen via de videostream.

Houd deze website in de gaten voor de OAJ in 2015. 

Onvermoede combinaties en lef, dat is waar de huidige tijd om vraagt. Alleen daarmee kunnen we de grote uitdagingen aan waarvoor de samenleving zich gesteld ziet. De Universiteit Twente opent daarom het academisch jaar 2014/2015 met een programma dat in het teken staat van verwondering, pionieren en ondernemerschap. ‘Design’ is de gemeenschappelijke noemer.  

Tegelijk met de opening van het academisch jaar openen wij het nieuwe Design Lab, dat de grenzen gaat verleggen met rebelse creativiteit en ambitie. Een broedplaats voor innovatie en inspiratie waarin wordt samengewerkt tussen disciplines en met het bedrijfsleven. 

Spreker tijdens de opening is minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Zij noemt Nederland een land van vrijdenkers en creatieve geesten. “Ons land is groot geworden door een succesvolle combinatie die we creatief pragmatisme kunnen noemen, of praktische creativiteit.” 

Daan Roosegaarde, die op 1 september ook spreekt, is een echte ambassadeur van deze praktische creativiteit. Hij wordt ook wel ‘happy infiltrator’ genoemd: Daan, die aan de AKI in Enschede studeerde, is designer, ondernemer, kunstenaar, en tech- poëet. Hij won de prestigieuze Index- prijs. De projecten van Studio Roosegaarde, zoals Dune, de Lotus Dome en de Smart Highway hebben internationale faam. Een ambitieus nieuw project richt zich op het reduceren van het immense smogprobleem van Beijing. Ook hier gaan technologie en kunst naadloos in elkaar over.

Muzikale moderatie door Sven Figee 

Twitter: #oaj14

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies