HomeOnderwijsOnderwijs voor professionalsJoop Halman ontvangt koninklijke onderscheiding
Joop Halman

Joop Halman ontvangt koninklijke onderscheiding

Bron foto

Lintjesregen

Afgelopen dinsdag 26 april ontvingen duizenden Nederlanders een koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse 'lintjesregen’. Onder hen ook prof.dr.ir. Joop Halman, wetenschappelijk programmaleider van de Master Risicomanagement. Binnen de Universiteit Twente is hij tevens werkzaam voor CTW-vakgroep Construction Management and Engineering.

Wetenschap en muziek

Joop Halman werd, samen met twee anderen, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding ontving hij o.a. voor zijn vrijwilligerswerk op het gebied van de Antilliaanse klassieke muziek, door onderzoek te doen naar Curaçaose componisten Jan Gerard Palm, Jules Blasini en Paul de Lima. Hij spoorde hierbij 147 van de 181 bekende composities op. Joop Halman is tevens oprichter en voorzitter van de J.G. Palm Music Foundation en nauw betrokken bij diverse adviesraden, jury’s en andere onderwijsgerelateerde stichtingen.

Verrassing!

De elf Enschedeërs die een lintje in ontvangst mochten nemen, werden met een smoesje naar het stadhuis gehaald. Om vervolgens blij verrast te worden met een koninklijke onderscheiding! Tijdens de bijeenkomst kreeg Joop Halman zijn lintje opgespeld door Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede.

Joop, van harte gefeliciteerd met het behalen van deze prestatie van formaat!

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies