HomeOnderwijsOnderwijs voor professionalsUniversiteit Twente beste plek om techniek te studeren

Universiteit Twente beste plek om techniek te studeren

In Keuzegids Universiteiten 2014 scoren vier opleidingen van de UT als Topopleiding.

De Technisch Geneeskundigen van de Universiteit Twente worden nu formeel opgenomen in de Wet BIG.

Sirius Programma positief over voorstel voor excellentie in het onderwijs.

Een onafhankelijke auditcommissie, onder auspiciën van de NVAO, positief over de kwaliteitszorg van het onderwijs van de UT.


Keuzegids Universiteiten 2014 roemt de technische studies van de UT

“Gemiddeld is Twente in dit specialisme het sterkst, vooral dankzij civiele techniek en advanced technology,” aldus de Keuzegids. Topopleidingen van de Universiteit Twente zijn: Technische Natuurkunde, Scheikundige Technologie, Technische Geneeskunde en Advanced Technology. Beste in hun categorie zijn ook de opleidingen: Werktuigbouwkunde, Electrical Engineering, Business & IT en Civiele Techniek.


Technisch Geneeskundigen van de UT als medische beroepsgroep erkend

Met de opname in artikel 36a van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg (Wet BIG), bekrachtigen de overheid en de medische beroepsgroep hun vertrouwen in de bekwaamheid van de Technisch Geneeskundigen. Technische Geneeskunde aan de Universiteit Twente is de enige technisch medische opleiding ter wereld, die opleidt tot de bevoegdheid om zelfstandig patiënten te behandelen.

Sirius positief over Excellentie@UT
Vanuit het Sirius Programma voor excellentie in het hoger onderwijs is het excellentievoorstel van de Universiteit Twente positief beoordeeld. Dit is een erkenning van de bestaande excellentieprogramma’s, waaronder het University College ATLAS. Daarnaast is het een waardering voor de aanvullende programma’s die nu zijn ontwikkeld voor de bachelor en de master. Kortom, een aantrekkelijk pakket van excellentie-initiatieven voor de studenten van de UT.


Positief oordeel over kwaliteitszorg van het onderwijs

De UT is in de afgelopen twee maanden gevisiteerd in het kader van de Instellingstoets Kwaliteitszorg. De auditcommissie, een onafhankelijk panel onder auspiciën van de NVAO, heeft het oordeel uitgesproken dat de UT aan alle standaarden van de instellingstoets voldoet en 'in control' is voor wat betreft de kwaliteitszorg van haar onderwijs. Begin januari 2014 biedt de commissie haar adviesrapport aan het bestuur van de NVAO aan, waarbij besluitvorming door de NVAO waarschijnlijk eind januari zal plaatsvinden.


Rector Magnificus, prof. dr. Ed Brinksma, is verheugd over de successen. “Dankzij ieders grote inzet, bevlogenheid en betrokkenheid hebben we deze fantastische resultaten op het gebied van ons onderwijs bereikt.”


Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies