Harry de Winter koos er bewust voor om geen algemene managementopleiding te volgen bij zijn werkgever, het Ministerie van Defensie. 

Ik kijk nu met een bredere blikHarry de Winter, projectleider bij Koninklijke Marechaussee

In de Masterclass Verandermanagement & Leiderschap van de Universiteit Twente kwam hij in een heel divers gezelschap terecht.’Je gaat stevig met elkaar in gesprek en leert ook van elkaars manier om naar de wereld te kijken’.

De Winter was toen hij met de masterclass begon missieplanner bij de Defensiestaf van het Ministerie van Defensie. Nu is hij projectleider bij de Koninklijke Marechaussee. Dat de deelnemers uit allerlei andere disciplines kwamen, vond hij verfrissend. ‘Een zelfstandig ondernemer of een manager uit de zorg kijkt toch anders tegen de zaken aan’.

Ik merk dat ik kritischer ben en minder drempels ervaar om ergens in te duiken. Dat is een verrijking.Harry de Winter, projectleider bij Koninklijke Marechaussee

Leercurve Risicomanagement

Hij leerde in de Master Risicomanagement met een andere blik naar organisaties kijken en hoe mensen daarin functioneren. ‘Iedereen in een managementfunctie is bezig met risicomanagement. Haal ik mijn doelen, wat staat er in de weg. De master prikkelt je om je veel breder te oriënteren’.

De Winter merkt dat hij nu ook wetenschappelijk uitgedaagd is en veel makkelijker in vakliteratuur duikt en wetenschappelijke bronnen raadpleegt. ‘Ik merk dat ik kritischer ben, een bredere interesse heb en minder drempels ervaar om ergens echt diep in te duiken. Dat is een verrijking’.

Belasting opleiding

Door de opzet (drie keer twee dagen verplichte vakken, twee keer twee dagen keuzevakken) kon de master goed worden ingepland naast De Winters werk. ‘Je komt niet in een eindeloos stramien van een paar jaar lang elke week een avond. Veel doe je ook in je eigen tijd’.

Bent u ook toe aan verrijking van uw kennis?
Schrijf u in

Ook de intensieve sociale omgang stond De Winter aan. ‘Je bent niet alleen in de lessen samen, maar eet ook met elkaar en zit ’s avonds aan de bar. Dat maakt dat je eigen wordt met elkaar en daardoor ben je in de lessen ook opener. Als je een Einzelgänger bent  dan is het wel even schakelen, maar ik kom uit een wereld van samenwerken’.