leerdoelen Risicomanagement

Deze masterclass biedt u hoogwaardige en up-to-date kennis van de volledige risicomanagement cyclus, met volop ruimte voor discussie en voorbeelden uit de praktijk. Dit bereikt u door tijdens de masterclass de zes stappen van de risicomanagement cyclus te volgen: beleidsdoelen bepalen, risico’s identificeren, classificeren, beheersen, evalueren en rapporteren. Deze open benadering staat garant voor een goe­de vertaalslag naar uw eigen situatie.

In feite gaat het erom dat je regelmatig een open en eerlijk gesprek met elkaar aangaat.Monique Brewster, Directeur Woningstichting Leusden

Toepassing binnen uw eigen organisatie

De Masterclass Risicomanagement in de publieke sector wordt individueel getoetst. U schrijft een rapport over de toepassing van de risicomanagement­cyclus in uw organisatie. Deze scan van uw eigen publieke organisatie maakt niet alleen deel uit van de exa­minering, u hebt ook een praktisch bruikbaar eindresultaat.

Onderdeel van Master

De Masterclass Risicomanagement in de publieke sector is onderdeel van de Master Public Management; de opleiding is EAPAA-geaccrediteerd en leidt u op naar de academische titel Master of Public Management (MPM).